Αυτές οι 6 σκηνές γυμναστικής σε ταινίες θα σε κάνουν να σηκωθείς από τον καναπέ σου

Οι ταινίες μπορεί να αποτελέσουν έμπνευση για πράγματα όπως το στυλ, τα ταξίδια, η διακόσμηση, ακόμα και για την γυμναστική. Ναι πολύ σωστά το άκουσες, οι ταινίες μπορεί να σε εμπνεύσουν να γυμναστείς.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι αγαπημένες μας πρωταγωνίστριες φορούν τις φόρμες και τα αθλητικά τους και αποφασίσουν να αλλάξουν την ζωή τους μέσα από την γυμναστική. Άλλες με πιο σκληρό και άλλες με πιο αστείο τρόπο, μας έχουν δώσει πολλές ιδέες για το πως μπορούμε κι εμείς να γυμναστούμε και να τους μοιάσουμε έστω και λίγο.

1 | GI Jane

Η Ντέμι Μουρ σπάει για ακόμη μια φορά τους κανόνες και πρωταγωνιστείς σε ένα είδους ταινίας που οι γυναικείοι ρόλοι, περιορίζονται σε αυτούς της συντρόφου του πρωταγωνιστή. Η Μουρ υποδύεται την υπολοχαγό, Jordan O’Neill, την πρώτη γυναίκα που καταφέρνει και εισχωρεί στο επίλεκτο σώμα των αντίστοιχων με τους δικούς μας βατραχανθρώπους, στον στρατό των ΗΠΑ. Σε μια σκηνή γυμναστικής, που πλέον θεωρείται θρυλική, βλέπουμε την Μουρ με ξυρισμένο κεφάλι να κάνει πους απς στο ένα χέρι, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον οποιονδήποτε. Το πιο αξιοθαύμαστο όμως, είναι το γεγονός πως η Μουρ έκανε μόνη της την σκηνή αυτή, χωρίς να χρησιμοποιήσει κάποιον κασκαντέρ.

2 | Perfect

Μια ταινία που αποτυπώνει πλήρως την τρέλα που επικρατούσε την δεκαετία του 1980 με το αερόμπικ και την γυμναστική γενικότερα. Είναι η εποχή των πολύχρωμων κολλάν και των scrunchie στα μαλλιά. Ο Τζον Τραβόλτα υποδύεται έναν ρεπόρτερ που κάνει θέμα για τα γυμναστήρια του Λος Άντζελες και σε ένα από αυτά γνωρίζει την γυμνάστρια που υποδύεται η Τζέιμι Λι Κέρτις. Η σκηνή που η Κέρτις διδάσκει την τάξη της, με τον Τραβόλτα να προσπαθεί να ακολουθήσει κάθε της κίνηση και να τα καταφέρνει, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι κάτι παραπάνω από σέξι.

3 | Bridget Jones’s Diary

Είναι ίσως μια από τις πιο ρεαλιστικές σκηνές γυμναστηρίου στην ιστορία του σινεμά. Αφού αποφάσισε ότι δεν μπορούσε πια να δουλεύει στον ίδιο χώρο με τον ελεεινό πρώην της, η Bridget, αποφασίζει να κάνει καριέρα στην τηλεόραση και να το ρίξει στο spinning. Κάνει πετάλι σαν δαιμονισμένη, αλλά στο τέλος είναι τόσο εξουθενωμένη που πέφτει από το μηχάνημα, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε νορμάλ γυναίκα.

4 | Bridesmaids

Εντάξει, θα είμαι ειλικρινής, αυτή η σκηνή ίσως να μην σε εμπνεύσει να γυμναστείς, αλλά θα σε κάνει να γελάσεις πολύ. Οι δυο κολλητές Annie και Lillian, δεν θέλουν να δώσουν 12 δολάρια την ώρα για να γυμναστούν στο πάρκο, οπότε αποφασίζουν ότι θα κρυφτούν απλά πίσω από ένα δέντρο και θα κάνουν τις ασκήσεις. Δυστυχώς το σχέδιό τους δεν πιάνει.

5 | Legally Blonde

Η Reese Whitherspoon ως Elle Woods, αποδεικνύει ότι μια γυναίκα μπορεί να καταφέρει να κάνει ό, τι βάλει στο μυαλό της, όσο κι αν η κοινωνία της λέει το αντίθετο. Για την ακρίβεια μια αποφασισμένη γυναίκα μπορεί να κάνει ελλειπτικό και παράλληλα να διαβάζει για τις εξετάσεις της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ, ενός από τα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, αν όχι το καλύτερο. Η Elle σου δείχνει τον δρόμο…

6 | Enough

Η Jennifer Lopez ξεφεύγει από τον βίαιο σύζυγό της, μαζί με την κόρη της, παρόλο που ξέρει πως εκείνος θα ψάξει να την βρει. Για να μπορέσει να προστατευτεί από την βία του, παίρνει την κατάσταση στα χέρια της και προσλαμβάνει προσωπικό γυμναστή να της μάθει πολεμικές τέχνες. Η σκηνή όπου μαθαίνει μποξ, είναι ίσως από τις καλύτερες της ταινίας, καθώς φαίνεται το πόσο ευάλωτη, αλλά και το πόσο αποφασισμένη είναι να σπάσει τον κύκλο της βίας και να υπερασπιστεί τον εαυτό της, από μια κατάσταση που δυστυχώς βιώνουν εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο και στις οποίες δεν δίνεται ποτέ η ευκαιρία να αποδράσουν.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164