Είναι η μαύρη ζάχαρη πιο υγιεινή; Σε απαλλάσσει από θερμίδες;
Η άσπρη ζάχαρη έχει απλά υποστεί την επεξεργασία της λέυκανσης, ενώ η μαύρη περιέχει μελάσα που της δίνει το σκούρο χρώμα. Αυτό δίνει το πλεονέκτημα στην τελευταία πως είναι λιγότερο επεξεργασμένη και άρα πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως ψευδάργυρο, χαλκό και βιταμίνες του συμπλέγματος Β καθώς και σε αντιοξειδωτικά στοιχεία λόγω της μελάσας. Όμως όλα αυτά είναι σε μικρές ποσότητες…
Ας περάσουμε όμως σε αυτό που σε “καίει” περισσότερο. Τις θερμίδες! Η μαύρη ζάχαρη παρέχει στον οργανισμό περίπου τις ίδιες θερμίδες με τη λευκή και οι διαφορές της στα θρεπτικά συστατικά είναι αμελητέες! Επομένως ΔΕΝ θεωρείται πιο υγιεινή επιλογή σε σχέση με την απλή ζάχαρη!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Λευκή VS Μαύρη Ζάχαρη σημειώσατε Χ! Γιατί και τις ίδιες περίπου θερμίδες θα πάρεις και δεν θα αποφύγεις τα κιλάκια, τα χαλασμένα δόντια και όλες τις αρνητικές συνέπειες από την υπερβολική κατανάλωση της… Mάθε περισσότερα εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ