Εσύ ακολουθείς το πρωτόκολλο στο τραπέζι σου;
Όχι δεν αναφέρομαι στη θέση των χεριών, τον τρόπο που κρατάς τα μαχαιροπήρουνα ή τους αγκώνες που ποτέ, μα ποτέ δεν πρέπει να ακουμπούν στο τραπέζι! Το savoir faire έχει ιεροτελεστία και στον τρόπο που απολαμβάνεις το φαγητό σου. Πρέπει απαραιτήτως να ξεκινήσεις από το πρώτο πιάτο ή τη σαλάτα και στη συνέχεια να περάσεις στο κυρίως πιάτο. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τη διατροφή σου; Η ενυδατική σούπα ή το μπολ γεμάτο φυτικές ίνες – δηλαδή η σαλάτα σου – εκτός του ότι θα σου προσφέρουν μοναδικά θρεπτικά συστατικά, θα σε χορτάσουν και έτσι δεν θα το παρακάνεις με το κυρίως πιάτο. Το κέρδος διπλό… από τη μία θα απολαύσεις το γεύμα σου και απ’ την άλλη θα μπορέσεις να σταματήσεις όταν πραγματικά έχεις χορτάσει.
Ανακάλυψε ιδέες για μενού τριών πιάτων για να σχεδιάσεις το δικό σου savoir faire, με συνταγές ελαφριές και νόστιμες που δεν ξεπερνούν τις 400 θερμίδες… Κάνε “κλικ” εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ