Οι συνθήκες και ο καιρός το ευνοούν, η παρέα πάντα το θέλει, τι θα έλεγες να το επαναλάβεις αυτό το Σαββατοκύριακο; Να πεις στις κολλητές σου να έρθουν στο σπίτι, να δείτε μία ταινία που αρέσει σε όλες, να πιείτε τα κρασάκια σας, και να απολαύσετε μερικά υγιεινά (ναι, καλά διάβασες) σνακ, όσο κάνετε catch-up στα νέα σας. Η οικοδέσποινα είσαι εσύ. Για αυτό, σήμερα, σου έχω συγκεντρώσει μερικές εύκολες συνταγές που θα σε βοηθήσουν να ετοιμάσεις τα καλύτερα βραδινά σνακ για την… παρέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κεφτεδάκια κοτόπουλου στον φούρνο
Υλικά:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- 450 γρ. κιμάς κοτόπουλου
- 1 αυγό
- 1/2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/2 κουτ. του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- Λίγο πιπέρι (για γεύση)
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C και τοποθετείς μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Προσθέτεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύεις καλά με τα χέρια, φορώντας πρώτα τα γαντάκια σου.
- Αρχίζεις και πλάθεις σε σχήμα στρογγυλό τα κεφτεδάκια σου.
- Τοποθετείς τις δημιουργίες σου στο ταψί και ψήνεις για 25-30 λεπτά.
- Απολαμβάνετε, με κάθε μερίδα να αντιστοιχεί σε 5 κεφτεδάκια / άτομο.
Ψητά sticks καρότου
Υλικά:
- 2 καρότα
- 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 1/4 του φλιτζανιού παρμεζάνα
- 1 κουτ, της σούπας σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουτ. του γλυκού πιπέρι
- 1/4 του φλιτζανιού φρέσκος μαϊντανός
- Λίγο αλάτι (για γεύση)
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 200 βαθμούς C.
- Καθαρίζεις τα καρότα σου, απομακρύνοντας τις δύο άκρες τους και τα κόβεις στη μέση.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τις καλά καθαρισμένες λωρίδες καρότου με τα υπόλοιπα υλικά.
- Μοιράζεις τα καρότα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ραντίζεις με ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15 – 20 λεπτά και απολαμβάνεις!
Τάκος με κοτόπουλο και λαχανικά
Υλικά:
- 2 αβοκάντο
- 200 γρ. πράσινα λαχανικά της επιλογής σου
- 8 φύλλα τορτίγια
- 1 λεμόνι στυμμένο σε χυμό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 4 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
- 8 μικρά κοτοπουλάκια
- 280 ml γάλα
- 100 γρ. αλεύρι
- 2 κουτ. του γλυκού πάπρικα
- 2 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- Λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ προσθέτεις τα 4 μικρά κοτοπουλάκια μαζί με τα 280 ml γάλα και τα 100 γρ. αλεύρι. Μόλις ανακατέψεις, τα αφήνεις για 30 λεπτά.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύεις το μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το κόκκινο κρασί και τα κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.
- Μετά από 30 λεπτά, μαρινάρεις τα κοτοπουλάκια με το μείγμα του δεύτερου μπολ.
- Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τοποθετείς τα μαριναρισμένα κοτοπουλάκια με λίγο ελαιόλαδο και ψήνεις για 30 λεπτά.
- Παράλληλα, σε μία πιατέλα τοποθετείς τα φύλλα τορτίγια. Μόλις, τα κοτοπουλάκια είναι έτοιμα, τοποθετείς ένα σε κάθε τορτίγια.
- Μέσα σε κάθε τορτίγια, ρίχνεις την πάπρικα, την κανέλα.
- Προσθέτεις, το αβοκάντο κομμένο σε φέτες και τα λαχανικά.
- Λίγο πιπεράκι και απολαμβάνεις!
Αλμυρά μάφιν με σπανάκι και κίτρινο τυρί
Υλικά:
- 200 γρ. σπανάκι, κομμένο και καλά καθαρισμένο
- 200 γρ. κίτρινο τυρί, σε φέτες
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουτ. του γλυκού baking pawder
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
- 300 ml γάλα
- 80 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και ψεκάζεις με σπρέι μαγειρικής 20 φόρμες για κέικ.
- Κόβεις το τυρί με μικρά κομμάτια.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, αναμειγνύεις το ελαιόλαδο, τα αβγά, το γάλα και το σπανάκι, μέχρι το μείγμα σου να δέσει.
- Ενώνεις τα δύο μείγματα σε ένα και χτυπάς μέχρι το μείγμα σου να “δέσει”. Τελευταία, βάζεις το κίτρινο τυρί.
- Μοιράζεις τη ζύμη σου σε φορμάκια και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Απολαμβάνετε, με κάθε μερίδα να αντιστοιχεί σε 4 μάφιν ανά άτομο.
Chips γλυκοπατάτας στον φούρνο
Υλικά:
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό ελαιόλαδο
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- πιπέρι (για γεύση)
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Καθαρίζεις προσεκτικά τις γλυκοπατάτες σε λεπτές ροδέλες.
- Μοιράζεις τις ροδέλες σε ένα ταψί, στο οποίο πρώτα έχεις τοποθετήσει μία λαδόκολλα.
- Ραντίζεις με το ελαιόλαδο, πασπαλίζεις με το αλάτι και ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 2 ώρες.
- Μόλις ετοιμαστούν, απολαμβάνετε όλες μαζί.
Chips από παντζάρι
Υλικά:
- 6 μεσαία παντζάρια
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. του γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1/4 κουτ. του γλυκού σκόρδο
- λίγο μαύρο πιπέρι (για γεύση)
Εκτέλεση:
- Αρχικά, καθαρίζεις τα παντζάρια και μόλις φθάσεις στον καρπό αρχίζεις να τα κόβεις σε μικρά κομμάτια. Αφήνεις στην άκρη για περίπου 30 λεπτά.
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και τοποθετείς στο ταψί αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις το σκόρδο, το μαύρο πιπέρι και τις φέτες παντζαριού.
- Ψήνεις τα πατατάκια σου για περίπου 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Bonus: εύκολη σος γιαουρτιού (μπορεί να συνοδεύσει όλα σου τα γεύματα)
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι
- 3 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
- 1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- 1 κουτ. του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύεις όλα σου τα υλικά, ούτως ώστε να ομογενοποιηθούν.
- Μόλις το μείγμα σου “δέσει”, προσθέτεις λίγο πιπέρι.
- Συνδυάζεις με τα υπόλοιπα εδέσματα.
Have Fun!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ