Ο καιρός το επιτρέπει και οι συνθήκες το ευνοούν. Το Σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών και εσύ το μόνο που θες είναι να χαλαρώσεις, να ξεκουραστείς και τους φίλους σου να δεις. Τι θα έλεγες αυτή τη φορά να μαζευτείτε σπίτι και να συζητήσετε, μιλήσετε, σχολιάσετε, παίξετε και δείτε τις αγαπημένες σας σειρές; Α, και φυσικά, να τους ετοιμάσεις και κάτι να τσιμπήσετε. Μην αγχώνεσαι για τις θερμίδες! Σου έχουμε ετοιμάσει μερικές συνταγές για απόλαυση και γέλια χωρίς δεύτερες σκέψεις!
Πατατάκια μήλου με κανέλα
(161 θερμίδες / μερίδα)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Υλικά:
- 5 μεγάλα μήλα, κομμένα και καλά καθαρισμένα
- 1 κουτ. της σούπας κανέλα
- 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 120 βαθμούς C και απλώνεις δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Με ένα μαχαίρι, κόβεις το μήλο σου σε πολύ λεπτές φέτες, προσέχοντας να μην τραυματιστείς.
- Μόλις κόψεις τις φέτες, τις περνάς από το μπολ με κανέλα και ζάχαρη.
- Τοποθετείς τις φέτες μήλου σε ταψί, ραντίζεις με λίγη κανέλα και ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 2 ώρες.
Vegan Nuggets κουνουπιδιού
(151 θερμίδες / μερίδα)
Υλικά:
- 700 γρ. κουνουπίδι, κομμένο σε φέτες
- 3 μεγάλα αβγά
- 1 κουτ. του γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1/3 του φλιτζανιού κίτρινο τυρί, τριμμένο
- 1 1/4 φλιτζάνια φρυγανιά, τριμμένη
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Απλώνεις μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και ραντίζεις με ελαιόλαδο.
- Σε ένα ρηχό μπολ, χτυπάς τα αβγά.
- Σε ένα άλλο ρηχό μπολ, συνδυάζεις την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Περνάς τα κομμάτια κουνουπιδιού από το μείγμα αβγών.
- Στη συνέχεια, τα περνάς από το μείγμα του άλλου μπολ.
- Απλώνεις το κουνουπίδι στην λαδόκολλα και τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
Μάφιν Αβγού με λαχανικά
(122 θερμίδες / μερίδα)
Υλικά:
- 1 πακέτο κατεψυγμένο σπανάκι
- 5 αβγά χτυπημένα
- 3/4 του φλιτζανιού τυρί μοτσαρέλα
- 2/3 του φλιτζανιού γάλα με λίγα λιπαρά
- 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/4 του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι
- 400 γρ. αγκινάρες, καλά καθαρισμένες
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Βουτυρώνεις ελαφρά ή χρησιμοποιείς ελαιόλαδο για να ετοιμάσεις τις φόρμες για μάφιν.
- Ψιλοκόβεις τα υλικά σου και τα ενοποιείς σε μία κουζινομηχανή ή με το χέρι σε ένα μπολ.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά και απολαμβάνεις.
Τορτίγιες με τυρί κρέμα και σολομό
(243 θερμίδες / μερίδα)
Υλικά:
- 2 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης
- 1/4 φλ. τυρί κρέμα light
- 1/2 φλ. αγγούρι σε ροδέλες
- 60 γρ. καπνιστό σολομό κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 φλ. μαρούλι
Εκτέλεση:
- Χώρισε σε κάθε τορτίγια το cream cheese, το αγγούρι, τον καπνιστό σολομό και το αγγούρι.
- Σέρβιρε μια τορτίγια σε κάθε πιάτο.
Λαχταριστά πιτσάκια
(133 θερμίδες / μερίδα)
Υλικά:
- 500 γρ. ντοματίνια
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 500 γρ. έτοιμη ζύμη για πίτσα
- 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
- 1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
- 1/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- Μισό σαλάμι, κομμένο σε μικρές φέτες
- Πολύχρωμες πιπεριές, λεπτοκομμένες
- φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς και σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετείς τα ντοματίνια, ραντίζεις με ελαιόλαδο και τα αφήνεις να ψηθούν για περίπου 20 λεπτά.
- Κόβεις το ζυμάρι σε 10 ίσα μέρη, πλάθεις σε μπαλάκια και τα ανοίγεις σε κύκλους με πάχος περίπου ένα εκατοστό.
- Με ένα πινέλο, αλείφεις τα ζυμαράκια με λάδι και ζεσταίνεις ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ψήνεις τα ζυμάρια για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά και τα μεταφέρεις σε ένα ταψί.
- Μοιράζεις στα ζυμάρια τη σάλτσα ντομάτας, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα, όλα τα υπόλοιπα υλικά και ψήνεις για περίπου εννιά λεπτά.
- Μοιράζεις και τα ντοματίνια, το βασιλικό και το πιπέρι και σερβίρεις όσο είναι ζεστά.
(*πηγή φωτογραφιών: iStock)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ