Πώς ψήσεις σωστά τα κάστανα;
Πρώτα και κύρια μην ξεχάσεις να χαράξεις σταυρωτά την φλούδα τους, γιατί αλλιώς θα ζεσταθούν υπερβολικά και θα σκάσουν . Κι επειδή δεν έχουν όλοι την τύχη να τα ψήνουν στο τζάκι, βάλε σε ένα χαρτί κουζίνα για ψήσιμο, και στο φούρνο στους 200oC για 15 με 20 λεπτά, φροντίζοντας να τα γυρίζεις για να μην καούν.
Αν πάλι μπορείς να τα ψήσεις στη φωτιά, δοκίμασε αλουμινόχαρτο, ή ακόμη και κάποιο αλουμινένιο ταψάκι που θα ακουμπήσει απευθείας στη φωτιά. Στην αγορά υπάρχουν ειδικά σκεύη για το τζάκι. Σε τετράγωνο σχήμα και με όλη τους τη βάση διάτρητη, θα συναγωνιστείς ακόμη και τον καλύτερο καστανά.