Χωρίς Δίαιτα: 10 μικρές αλλαγές που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις

Ναι, είναι εκείνη η περίοδος πριν από κάθε διακοπές που βάζεις ένα βασικό στόχο: να αδυνατίσεις. Και, αυτή τη φορά το κίνητρο είναι ακόμα ισχυρότερο, αφού και εσύ η ίδια γνωρίζεις ότι τα Χριστούγεννα είναι η εποχή της (γευστικής) ακολασίας. Τα μελομακάρονα σε κοιτούν απειλητικά. Οι κουραμπιέδες σου ζητούν να τους καταναλώσεις μέχρι να γεμίσεις άχνη ζάχαρη. Και φυσικά, τα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια (με το άφθονο φαγητό) είναι προ των πυλών.

Ναι, το αδυνάτισμα φαντάζει η πιο ιδανική “θεραπεία” απέναντι στη λαιμαργία της εορταστικής περιόδου. Άλλωστε, για να είμαστε ειλικρινείς, ξέρουμε πολύ καλά ότι το να κάνεις δίαιτα την περίοδο των εορτών είναι ένα πολύ πετυχημένο… ανέκδοτο. Από την άλλη, δε θέλω να ξεχνάς ότι η λεπτομέρεια κάνει πάντα τη διαφορά.

Έτσι, έχοντας αυτή τη βασική σκέψη στο μυαλό μας, αποφασίσαμε να μοιραστούμε (τι παρέα θα ήμασταν, αλλιώς;) μερικά διατροφικά κόλπα, με τα οποία θα χάσεις κιλά, χωρίς να το καταλάβεις.

 

– Χρησιμοποίησε μικρότερα πιάτα όταν τρως. Μπορεί να μην είναι tip διατροφικό, όμως θα σου προσφέρει αποτέλεσμα εκατό τοις εκατό. Σύμφωνα με έρευνες, πολλές φορές τρώμε μεγαλύτερη ποσότητα από όση πραγματικά χρειάζεται ο οργανισμός μας, μόνο και μόνο για να γεμίσουμε το πιάτο μας. Σκέψου ότι αν γεμίσεις ένα μικρό πιάτο για δεύτερη φορά (γιατί όλοι μας το κάνουμε, όταν μας αρέσει το φαγητό), θα είναι σαν να έχεις φάει την ποσότητα ενός κανονικού. Μη σου πω και λιγότερο…

– Πίνε άφθονο νερό. Ειδικά τις βραδινές ώρες. Και ο μεταβολισμός σου θα καίει σαν να τρέχει ο Usain Bolt και εσύ θα ικανοποιείς το αίσθημα της πείνας. Χωρίς να πάρεις θερμίδα, φυσικά.

– Να τρως αργά και να μασάς πολύ καλά το φαγητό σου. Έτσι, ούτε θα μπουκώσεις απότομα (προκαλώντας πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού σου), ούτε θα τρως μεγάλες μερίδες. Εδώ πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι “χορταίνουμε” ακόμα και με το μάσημα της τσίχλας. Ε, το να μασάμε το φαγητό μας πιο αργά θα μας προβληματίσει;

– Μην τρως, επειδή βαριέσαι. Δεν είναι λίγες φορές που τσιμπολογάμε, απλά γιατί δεν έχουμε τι να κάνουμε. Ξεκίνα να τρέχεις. Άκου μουσική. Δες την αγαπημένη σου σειρά στην τηλεόραση. Πολύ καλύτερα και τα τρία.

– “Καθάρισε” την κουζίνα σου από σοκολάτες, πατατάκια, τυροπιτάκια και οτιδήποτε Junk. Θα τα καταναλώσεις, ακόμα και αν πήγαινες για να φας το μηλαράκι σου.

– Πριν βγεις έξω με τις φίλες σου, φάε κάτι που θα καταπολεμήσει το αίσθημα της πείνας. Έτσι, θα φας λιγότερο στο εστιατόριο. Γιαούρτι με λίγο μέλι ή κράκερ με τυρί κρέμα αποτελούν ιδανικές επιλογές.

– Μην πας ποτέ στο super-market πεινασμένη. Θα πάρεις αρκετά τρόφιμα. Μετά δε θα τα θες και για να μην τα πετάξεις (αχ, οικολογική συνείδηση δε βγαίνεις ποτέ από το μυαλό μας), θα τα καταναλώσεις αναγκαστικά.

– Προτίμησε φρέσκα φρούτα και λαχανικά αντί χυμού. Δε θα χάσεις καμία θρεπτική τους ουσία, αφού, σε αυτή τη φάση, τις θες και με το παραπάνω.

– Να έχεις ένα υγιεινό σνακ στην τσάντα σου, σε περίπτωση που πεινάσεις στο γραφείο. Αλλιώς, ετοιμάσου να “γεμίσεις” με συντηρητικά και περιττά λίπη.

– Αν θες να φας κάτι ανθυγιεινό, απλά κατανάλωσε το χωρίς τύψεις. Απλά, σε μικρή ποσότητα σε παρακαλώ πολύ.

Έτοιμη; Αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε!

 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164