Site icon TLIFE

Πώς οι απλές εξετάσεις μπορούν να αποτρέψουν τις σοβαρές ασθένειες;

Tlife Team

Γράφει ο Σωτήρης Αδαμίδης Παθολόγος, Διευθυντής Α’ Παθολογικής Κλινικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Η αποφυγή χρόνιων παθήσεων αλλά και η αντιμετώπιση των σύγχρονων νοσημάτων, όπως το μεταβολικό σύνδρομο ή παχυσαρκία και ο διαβήτης ή τα αυτοάνοσα νοσήματα, τα οποία στατιστικά έχουν εκρηκτική άνοδο, είναι πολύ πιο εύκολη απ΄ ότι στο παρελθόν με τα σύγχρονα μέσα τα οποία διαθέτουμε στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών.

Επειδή η πρόληψη παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος στην αντιμετώπιση όλου του φάσματος των σύγχρονων απειλών του «ευ ζην», η σημασία των προληπτικού χαρακτήρα παρεμβάσεων, είναι προφανής.

Σήμερα, έχουμε στη διάθεσή μας απλές αναλύσεις με τις οποίες η πρώιμη ανίχνευση μεταβολικών διαταραχών, όπως η αντίσταση στην ινσουλίνη, η οποία προηγείται δεκαετία και πλέον της εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ, της δυσλιπιδαιμίας, του καρδιαγγειακού κινδύνου, της παχυσαρκίας ακόμη και της ανάπτυξης κυτταρίτιδας στο γυναικείο σώμα, είναι απόλυτα αντιμετωπίσιμη.

Νιώθετε αδυναμία, κόπωση, εξάντληση χωρίς φανερό λόγο;

Η μεταβολική σας ανάλυση που γίνεται εύκολα στο τμήμα Lifestyle Medicine, Diabetes, Metabolic Syndrome, Obesity, ίσως οδηγήσει σε ανάγκη διόρθωσης του θυρεοειδούς ή της αναπλήρωσης αποθεμάτων σιδήρου, που μειώνει την κούραση, την αδυναμία συγκέντρωσης ακόμα τη δυσκοιλιότητα ή την τριχόπτωση.

Δείτε εύκολα τι σας λείπει μέσα από πακέτα εξετάσεων για συμπτώματα ανεπάρκειας βιταμινών και ιχνοστοιχείων, για ευαισθησία σε τρόφιμα, ορμονικές διαταραχές, τοξίνες, stress, πολυκυστικές ωοθήκες και εξετάσεις premium ανδρών/ γυναικών, προβλήματα πεπτικού (παλινδρόμηση, ελικοβακτηρίδιο, εκκολπωμάτωση, παρασιτώσεις, κοιλιοκάκη, ευερέθιστο έντερο κ.ά.).

Κατακτήστε τον στόχο σας για φυσιολογικό βάρος μέσα από σύγχρονα επιστημονικά προγράμματα που αξιοποιούν τα πιο αποτελεσματικά και ασφαλή φάρμακα και την αλλαγή τρόπου ζωής.

Η συνολική αξιοποίηση των προσφερόμενων υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, εργαστηριακών εξετάσεων και κλινικής αξιολόγησης στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών εγγυάται την ταχεία και αποτελεσματική λύση των μεταβολικών προβλημάτων – παθήσεων που αφορούν σε χιλιάδες συμπολίτες μας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για θέματα που αφορούν την υγείας σας, εδώ.

© 2024 tlife.gr