Μπορεί τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι να στρέφονται προς την χορτοφαγία, όμως αυτό πρέπει να αποτελεί συνειδητή επιλογή και να μην είναι ξαφνική και παθολογική.
“Η ομαλή επιθυμία για φαγητό, ρυθμίζεται από υποθαλαμικά σε συνδυασμό με ανώτερα φλοιώδη κέντρα. Τα περιφερικά ερεθίσματα και ορισμένοι περιφερικοί υποδοχείς έχουν σημαντικό ρόλο” εξηγεί η παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τι μπορεί να προκαλέσει
Μπορεί η εκλεκτική αποστροφή στο κρέας, να είναι κάπως σπάνια, όμως μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Η Αναστασία Μοσχοβάκη παραθέτει τις επιπτώσει που μπορεί να έχει αυτή η “αηδία” απέναντι στο κρέας στον οργανισμό:
– Σημαντική απώλεια βάρους,
– Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης,
– Παραισθησίες
– Αναιμία
– Δερματικές αλλοιώσεις
– Οφθαλμολογικά προβλήματα
– Διαταραχές εμμήνων κύκλων στις γυναίκες
– Τριχόπτωση από έλλειψη πρωτεΐνης, σιδήρου, βιταμινών συμπλέγματος Β (π.χ. Β12)
Πώς θα καταλάβω ότι συμβαίνει;
Ενδέχεται να νιώσει κάποιος αηδία για το κρέας παρωδικά, αν αυτό ακολούθησε μια ίωσης, κάποιου συμπτώματος γαστρεντερίτιδας ή κρίσης άγχους. Σε κάθε περίπτωση η παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη εφιστά την προσοχή στη σωστή διάγνωση της αιτίας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ