Το Σαββατοκύριακο είναι οι καλύτερες ημέρες για σπιτικό Brunch. Και η Παρασκευή η πιο σωστή μέρα για να αποφασίσεις τι ακριβώς θα φτιάξεις, αν θα κινηθείς σε αλμυρά ή γλυκά μονοπάτια και φυσικά να προμηθευτείς τα υλικά σου. Επειδή παράλληλα δεν θέλεις να χαλάσεις τη σιλουέτα σου, σού βρήκα μερικές πεντανόστιμες συνταγές με λιγότερες από 300 θερμίδες. Take a look!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Pancakes βρώμης με μπανάνα
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι βρώμη
- 1 μπανάνα
- 2 αβγά
- 1/2 φλιτζάνι ασπράδι αβγού
- 4 κουτ. του γλυκού baking powder
- 2 κουτ. της σούπας λιναρόσπορο
- 1 κουτ. της σούπας ταχίνι
- 1 κουτ. της σούπας σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση:
- Αρχικά, σε ένα μπλέντερ προσθέτεις όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ, εκτός από το ταχίνι και την κουβερτούρα.
- Όταν γίνει το μείγμα σαν χυλός, το χωρίζεις σε 6 μέρη, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι.
- Ψήνεις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα pancakes και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσει.
- Ραντίζεις με λίγο ταχίνι και κανέλα και απολαμβάνεις στο πιάτο.
Φριτάτα φούρνου με λαχανικά
Υλικά:
- 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 μικρό κολοκύθι
- 3 φλιτζάνια baby σπανάκι
- 6 φύλλα βασιλικού
- 6 μεγάλα αβγά
- 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα
- 1/2 κουτ. του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 100 γρ. ανθότυρο
Εκτέλεση:
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ζέστανε το λάδι σε ένα πυρίμαχο τηγάνι σε μεσαία φωτιά και σόταρε το κρεμμύδι και τη πιπεριά ψιλοκομμένα μαζί με αλάτι για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε το κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια, το σπανάκι και το βασιλικό, σόταρε για τρία λεπτά και αφαίρεσε από τη φωτιά.
- Χτύπα τα αβγά με την τριμμένη παρμεζάνα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε ένα μπολ και ρίξε το μείγμα στο τηγάνι.
- Πασπάλισε τη φριτάτα με το ανθότυρο και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Ψήσε τη φριτάτα για περίπου οκτώ λεπτά, γύρισε το φούρνο στο γκριλ και ψήσε για άλλα δύο λεπτά.
Scrambled Eggs με γαλοπούλα
Υλικά:
- 2 αβγά
- 2 φέτες γαλοπούλας
- 1/2 ψωμάκι για burger (το κάτω μέρος), φρυγανισμένο
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, χτυπάς αρχικά τα αβγά.
- Βάζεις ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία.
- Ρίχνεις μέσα τα αυγά και με μια σπάτουλα ξεκίνησε να τα ανακατεύεις.
- Όταν γίνουν, τα αφαιρείς από το τηγάνι.
- Προσθέτεις στο ψωμάκι τη φέτα γαλοπούλας, από πάνω τα αβγά και πασπαλίζεις με άνηθο.
Τρουφάκια με κακάο και βρώμη
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- 1 μέτρια μπανάνα λιωμένη
- 4 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
- 1 κουτ. της σούπας κακάο
- 1 κουτ. του γλυκού βανίλια
- 40 γρ. στέβια
Εκτέλεση:
- Αρχικά, απλώνεις μία λαδόκολλα στο ταψί.
- Συνδυάζεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύεις καλά μέχρι να ενωθούν πλήρως.
- Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας, φτιάχνεις τα τρουφάκια.
- Τα τοποθετείς στη λαδόκολλα και βάζεις το ταψί για μια ώρα στο ψυγείο.
Λαχταριστές αυγοφέτες
Υλικά:
- 2 φέτες ψωμί
- 2 αβγά
- 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου ή χωρίς λιπαρά
- 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- 1/2 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
- κανέλα
Εκτέλεση:
- Αρχικά, βάζεις ψωμί στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνεις τη μαργαρίνη.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύεις τα αβγά, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γάλα και βουτάς προσεκτικά και περιμετρικά το ψωμί στο μείγμα.
- Βάζεις τα ψωμάκια στο τηγάνι για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ