Ζάχαρη! Κρύβεται ακόμα και σε φαγητά που δεν το περιμένεις. Η τελευταία μου ανακάλυψη μάλιστα είναι ότι τη συναντάμε και σε πολλές επιλογές βρώμης. Anyway! Νομίζω δεν χρειάζεται καν να σου πω πόσο βλαβερή είναι για την υγεία, το δέρμα, τα κιλά, τα δόντια και πολλά άλλα, αλλά δυστυχώς η δική μας η αδυναμία προς σε αυτήν όλο και φουντώνει με το πέρασμα των χρόνων.
Πως θα την αποχωριστούμε λοιπόν μια και καλή ή τουλάχιστον να τη μειώσουμε; Ακολουθώντας αυτά τα έξυπνα tips που θα σε βάλουν επιτέλους στον ίσιο δρόμο…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φτιάξε μια νόστιμη κρέμα
Η αδυναμία μας στα παγωτά και στις κρέμες ζαχαροπλαστικής είναι γνωστή. Το οικογενειακό παγωτό που αγόρασες εχθές ανήκει πλέον στο παρελθόν και η creme brulee που άφησε προχθές στο ψυγείο η κολλητή σου… ούτε καν που θυμάσαι πότε τελείωσε.
Για να αποφύγεις λοιπόν όλες αυτές τις κρέμες με την πρόσθετη ζάχαρη, φτιάξε τη δική σου κρέμα με τα δικά σου χεράκια. Μπορείς να πάρεις το γιαούρτι, να το χτυπήσεις στο μίξερ με διάφορα φρούτα και να το αποθηκεύσεις στην κατάψυξη. Μόλις έφτιαξες ένα υγιεινό και νόστιμο γλυκό χωρίς την προσθήκη ζάχαρης. Επιπλέον, μπορείς να το γεμίσεις με λίγα κομματάκια κουβερτούρας και κανέλα και να το βάλεις στο ψυγείο. Ακόμα ένα νόστιμο γλυκό χωρίς ζάχαρη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ξεκίνησε να διαβάζεις τη διατροφική αξία
Επειδή εσύ πιστεύεις πως δεν τρως ή δεν βλέπεις τη ζάχαρη, δεν σημαίνει κιόλας ότι δεν έχει τρυπώσει στο φαγητό σου. Πως όμως θα ανακαλύψεις τις “κρυψώνες” της; Μαθαίνοντας να διαβάζεις τη διατροφική αξία κάθε τροφίμου που αγοράζεις από το supermarket. Ξέρεις, αυτό το πινακάκι που βρίσκεται πάνω στις συσκευασίες.
“Καθάρισε” την κουζίνα σου
Όχι, δεν εννοώ να πάρεις το ξεσκονόπανο και τη σκούπα, εννοώ να πετάξεις όλες τις σοκολάτες, πάστες και τα επεξεργασμένα τρόφιμα που έχουν ζάχαρη και εσύ για αυτό το λόγο τους έχεις αδυναμία. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ έχω αδυναμία στα μπισκότα, αλλά αν μου δώσεις ένα είναι απλά η αρχή για να φάω άλλα 20. Ε, για αυτό το λόγο δεν “πατάνε” ποτέ μέσα στο σπίτι.
Πρόσεξε τον καφέ σου
Μια τεράστια παγίδα που πρέπει να προσέξεις. Πολλές φορές πίνουμε έναν, δύο, μπορεί και τρεις καφέδες την ημέρα, χωρίς να συνειδητοποιούμε την ύπουλη ζάχαρη που κρύβεται μέσα. Προσπάθησε όσο μπορείς να μειώνεις σταδιακά τη ζάχαρη στον καφέ σου ή να χρησιμοποιείς υποκατάστατο.
Φτιάξε το δικό σου γλυκό
Ευτυχώς που η μαγειρική έχει γίνει της μόδας και ευτυχώς που στην αγορά κυκλοφορούν πλέον υποκατάστατα ζάχαρης. Φτιάξε το αγαπημένο σου γλυκό λοιπόν και προσπάθησε να αρκεστείς στη στέβια και στην κουβερτούρα που δεν θα επιβαρύνουν τα κιλά σου ούτε την υγεία σου. Άσε που δεν θα καταλάβεις και τεράστια διαφορά στη γεύση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ