Νομίζεις ότι πληρώνοντας 100 ευρώ λιγότερα για μια τσάντα έκανες καλό στην τσέπη σου; Λάθος! Το μόνο που έχεις καταφέρει είναι να πληγώσεις την ελληνική οικονομία, κάτι που σύντομα θα το βρεις μπροστά σου!
Είναι λογικό σε μια χώρα που ανθεί η παραοικονομία να μειώνονται οι θέσεις εργασίας, να αυξάνεται η φορολογία και τελικά να πληρώνεις πολύ πιο ακριβά μια αυθόρμητη αγορά στη μεσημεριανή σου βόλτα… Είσαι συνένοχη σε μια ολόκληρη βιομηχανία που τελικά βλάπτει το επίπεδο του δικού σου lifestyle! Το μόνο που μπορείς να δεις είναι η κορυφή ενός παγόβουνου, όπου η κορυφή είναι μια τσάντα και το παγόβουνο μια παραοικονομία που αυξάνει την ανεργία, τα δημοτικά τέλη και τους φόρους! Πως όμως θα καταλάβεις ότι η τσάντα που πρόκειται να αγοράσεις είναι απομίμηση;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
1. Η τοποθεσία
Πόσο προφανές είναι ότι τα απλωμένα σεντόνια στην Ερμού δεν περιλαμβάνουν αληθινά κομμάτια; Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι! Η υπόθεση γίνεται πιο δύσκολη όταν πηγαίνεις σε κάποιο “καθώς πρέπει” κατάστημα, σε έναν ακριβό εμπορικό δρόμο και βλέπεις επώνυμες τσάντες στολισμένες στα ράφια… Υπάρχουν πολλά καταστήματα που αγοράζουν παράνομες αντιγραφές και τις πουλάνες σε πιο “λογικές” τιμές λέγοντας ό, τι είναι stock! Θα πρέπει να είσαι ενημερωμένη για τα σημεία πώλησης, κάτι που μπορείς πολύ εύκολα να ψάξεις στην ιστοσελίδα κάθε σχεδιαστή.
2. Η τιμή είναι… προσιτή
Πριν αγοράσεις κάτι κάνε έρευνα αγοράς! Σύγκρινε σε διαφορετικά καταστήματα τα σχέδια, τα μεγέθη και τις ποιότητες! Αφιέρωσε ένα απόγευμα απλώς για νας δεις τα προϊόντα της ίδια εταιρίας σε διαφορετικά σημεία πώλησης! Είναι λογικό στο κατάστημα που η τελική τιμή αγγίζει το 1/4 του μέσου όρου από τα υπόλοιπα καταστήματα να υπάρχει κάποια… παγίδα!
3. Η λεπτομέρεια μετράει
Είτε αγοράζεις από κάποιο κατάστημα, είτε από κάποιο site, θα πρέπει να κοιτάξεις τις λεπτομέρειες όπως είναι: οι εσωτερικές τσέπες, τα φερμουάρ και τα χερούλια. Ακόμα και τα on line καταστήματα έχουν φωτογραφίες από τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες όταν εμπορεύονται γνήσια αξεοσυάρ. Η αφή βέβαια είναι ο καλύτερος μάρτυρας! Όταν έρθεις σε επαφή με το γνήσιο προϊόν και μετά περάσεις στην απομίμηση θα καταλάβεις τη διαφορά.
4. Το περιτύλιγμα μετράει!
Κοινός παρανομαστής στην αγορά όλως των ειδών πολυτελείας είναι το πολύ εντυπωσιακό περιτύλιγμα. Κάθε αξεσουάρ συνοδεύεται από ωραία κουτιά, κάρτα γνησιότητας και είναι τυλιγμένα με ύφασμα που μαρτυράει την ιδιαίτερη φροντίδα που χρειάζεται! Εάν η τσάντα που αγοράζεις είναι τυλιγμένη σε εφημερίδα και την κρατάς σε πλαστική σακούλα, ξέρεις ότι κρατάς απομίμηση.
5. Τσέκαρε την ορθογραφία
Δες τα σημεία που αναγράφεται η επωνυμία του σχεδιαστή! Εάν δεν αναγράφεται εξωτερικά ψάξε στο φερμουάρ ή στις εσωτερικές τσέπες! Εάν είναι ανορθόγραφο ή ακόμα χειρότερα δεν υπάρχει πουθένα, τότε έχεις πέσει στην παγίδα.
6. Μεταλλικά σημεία
Οι μεταλλικές επιφάνειες και τα μεταλλικά αξεσουάρ της τσάντας είναι τα πιο ενδεικτικά στοιχεία της γνησιότητας! Συνήθως οι τσάντες από σχεδιαστές έχουν μια μεταλλική ταυτότητα στο εσωτερικό, πάνω από την εσωτερική τσέπη, που εγγυάται τη γνησιότητα! Εκτός από αυτό όμως το φερμουάρ, τα κουμπιά και οι τυχόν κλειδαριές που μπορεί να έχει είναι τα σημεία που αναγράφεται σωστά η επωνυμία του οίκου. Σημείωσε ότι τα μεταλλικά κλεισίματα στα αυθεντικά κομμάτια έχουν ένα αξιοσημείωτο βάρος. Το καταλαβαίνεις.
7. Από που κατάγεται;
Διάβασε προσεκτικά το καρτελάκι! Εκτός από την ορθογραφία θα πρέπει να αναγράφεται σωστά και η χώρα κατασκευής του προϊόντος! Σε κάθε επωνυμία η χώρα μπορεί να διαφέρει! Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις που τα αυθεντικά κομμάτια είναι “Made in china” ενώ οι ρέπλικες αναγράφουν “Made in U.S.A.”. Εάν μπεις στο site της εταιρίας που σε ενδιαφέρει θα μάθεις που κατασκευάζονται τα ρούχα ή τα αξεσουάρ που θέλεις να αγοράσεις.
8. Bonus Tip: για τα ρολόγια
Ειδικά για τα ρολόγια-απομίμηση θα πρέπει να προσέξεις το βάρος, την ποιότητα του δέρματος στο λουράκι και πάνω από όλα να τσεκάρεις ότι λειτουργούν σωστά όλα τα στοιχεία πάνω στο ρολόι. Τα αυθεντικά κομμάτια έχουν 2 ή 3 βαλβίδες στο πλάι! Οι ρέπλικες ακόμα και αν έχουν τις βαλβίδες δεν λειτουργούν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ