Site icon TLIFE

Chanel: Ο οίκος παρουσίασε την πρώτη συλλογή μετά την αποχώρηση της Virginie Viard με ένα viral φινάλε

H Chanel παρουσίασε την ανοιξιάτικη συλλογή της, σήμερα το πρωί, κάνοντας κλασικά την τελευταία μέρα στην Paris Fashon Week μοναδική! Η ready-to-wear collection παρουσιάστηκε στον εμβληματικό χώρο Grand Palais μετά από 4 χρόνια απουσίας και ήταν η πρώτη του οίκου μετά την αποχώρηση της  Virginie Viard από το τιμόνι της creative direcrtor τον περασμένο Ιούνιο!

 

Το σκηνικό, ήταν ένα γιγάντιο κλουβί, και το concept καλούσε τους καλεσμένους, να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν. H madame Chanel είχε δηλώσει κάποτε: “Οι άνθρωποι πάντα ήθελαν να με βάλουν σε κλουβιά. Kλουβιά με μαξιλάρια παραγεμισμένα με υποσχέσεις, χρυσοποίκιλτα κλουβιά, κλουβιά που άγγιξα κοιτώντας μακριά. Ποτέ δεν ήθελα κανένα άλλο κλουβί πέρα από αυτό που θα έφτιαχνα εγώ η ίδια για μένα”.

Μία συλλογή που απορρίπτει τα όρια!Μία collection αφιερωμένη στις γυναίκες που έζησαν πέρα από κλουβιά ελεύθερες!  Σκεφτόμαστε την λογοτέχνη Colette, με την οποία η Gabrielle Chanel ήταν στενή φίλη, το κίνημα garçonne που σημάδεψε την Roaring Twenties, αλλά και τις aviatrixes που μίλησαν και βοήθησαν να αλλάξουν οι νοοτροπίες.

Η σχεδιαστική ομάδα του οίκου ανέτρεξε στους πιο ρομαντικούς  κώδικες της Chanel!

 

 

 

 

REUTERS/Johanna Geron

 

REUTERS/Johanna Geron

 

 

REUTERS/Johanna Geron

 

REUTERS/Johanna Geron

 

REUTERS/Johanna Geron

 

REUTERS/Johanna Geron

 Εντυπωσιακά  tweed σύνολα, κολάρα σε 20s style, κομψά ταγέρ, denim, κρόσσια,  pastel outfits με cape effect, statemen δερμάτινα look, ντελικάτα φορέματα, φτερά παντού, φιόγκοι και ανοιξιάτικα floral έκαναν take over τα catwalk σύνολα του οίκου!

REUTERS/Johanna Geron

 

REUTERS/Johanna Geron

 

Για το φινάλε η Μούσα του οίκου Riley Keough τραγούδησε το “When Doves Cry” του Prince πάνω σε μία κούνια και εντυπωσίασε!

Mία συλλογή πιστή στην εκλεπτυσμένη αισθητική της Chanel, μένει τώρα να δούμε και τον creative director που θα αναλάβει την συνέχεια του ιστορικού αυτού οίκου!

Δες όλο το show εδώ:

Φωτογραφίες Reuters – Courtesy of Chanel

 

  

© 2024 tlife.gr