Dr. Martens: Tα iconic μποτάκια που όλες αγαπάμε γίνονται ακόμη πιο τολμηρά!

Τα Dr. Martens είναι το πρώτο fashion item που απέκτησα στην εφηβεία μου! Τα λαχταρούσα καιρό και, όταν τα πήρα, τα φόρεσα παντού: στο σχολείο, στα πάρτι, στις βόλτες, στην πρώτη συναυλία που πήγα. Βεβαίως τα έχω ακόμη, διότι αυτό το statement μποτάκι είναι απλά αξεπέραστο!

Η ιστορία του ξεκινά το 1960, όταν το πρώτο ζευγάρι μπότες Dr. Martens κατασκευάστηκε με τη χαρακτηριστική κίτρινη κλωστή και την αυλακωτή σόλα και αποτέλεσε ένα διαχρονικό παπούτσι της εργατικής τάξης! Άνετο, ανθεκτικό και ελαφρύ, γρήγορα το μποτάκι αυτό αγαπήθηκε από πολλά διαφορετικά άτομα, μουσικούς, νέες κουλτούρες και φυλές. Με το πέρασμα των χρόνων τα Dr. Martnens έχουν γίνει το σχέδιο που επιλέγουν όσοι θέλουν να ξεχωρίσουν από το πλήθος!

 

Όπως και οι fans της μάρκας, έτσι και η Dr. Martens δεν σταματά ποτέ να εξελίσσεται. Από τότε που τα πρώτα 1460 8-eye μποτάκια βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής πριν από 6 δεκαετίες, η Dr. Martens πάντα αναζητά το επόμενο βήμα για να ταράξει τα νερά, έξω από τα συνηθισμένα, παραμένοντας ωστόσο πάντα αυθεντική και διαχρονική.

Τα νέα δεδομένα στη μόδα, πλέον, θέλουν chunky σχέδια και πλατφόρμες. Οι περισσότεροι οίκοι φέτος ανέβασαν το μοντέλα σε πανύψηλα παπούτσια. Η Dr. Martens λατρεύει αυτήν την global τάση κι έτσι η νέα συλλογή Quad Neoteric είναι φτιαγμένη για τους γενναίους στο στιλ και για όσους αγαπούν τα ύψη.

Οι χαρακτηριστικές σόλες της DOC επανασχεδιάστηκαν για την επόμενη γενιά και τη μεθεπόμενη. Με μία πανύψηλη platform σόλα δύο μερών, η συλλογή Quad Neoteric προτείνει statement μποτάκια για ένα bold στιλ που φοριέται όλες τις ώρες της ημέρας. Οι Quad platform σόλες έχουν σίγουρα αφήσει το δικό τους στίγμα και αναβάθμισαν τις εμβληματικές σιλουέτες σε νέα ύψη! 

 

Αν θες να τραβήξεις τα βλέμματα, τότε τα μποτάκια Audrick 8-eye και τα Audrick Chelsea boots είναι αυτό που ζητάς! Με έναν νέο δυναμικό σχεδιασμό, αλλά με την αισθητική να παραμένει πιστή στις κλασικές σιλουέτες που μας έχει συνηθίσει η DOC.

Τα DM μποτάκια είναι αυτό που θέλουμε για το απόλυτο street style της σεζόν. Τα DOC boots αποτελούν για μία ακόμη φορά το item που θα δώσει δυναμικό παρόν στις καθημερινές μας εξόδους!

Η νέα συλλογή της Dr. Martens είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα καταστήματα.

Κεντρική Διάθεση FAIS GROUP: 211 10 88 400

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Λίγα λόγια για τη Dr. Martens

Το πρώτο ζευγάρι μπότες Dr. Martens, κατασκευάστηκε την 1η Απριλίου το 1960. Με εμπορικό σήμα την χαρακτηριστκή κίτρινη βελονιά και την αυλακωτή σόλα αποτέλεσε ένα διαχρονικό παπούτσι της εργατικής τάξης το οποίο αρχικά φορέθηκε από ταχυδρόμους και αστυνομικούς; άνετο, ανθεκτικό και ελαφρύ σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της εποχής.

 

Ανατρέχοντας στην ιστορία της Dr. Martens, η μάρκα έχει υιοθετηθεί και αγαπηθεί από διαφορετικά άτομα, μουσικούς, νέες κουλτούρες και φυλές. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που ξεχωρίζουν από το πλήθος και το ταξίδι τους στην αυτο-έκφραση πάντα συνοδευόταν και από ένα ζευγάρι DM.

 

Η απλή και καθαρή γραμμή στη σιλουέτα διευκολύνει το customization ενώ σε επίπεδο χρηστικότητας, η μεγάλη ανθεκτικότητα και η άνεση καθιστούν τις μπότες τα ιδανικά υποδήματα για τον κόσμο των συναυλιών και του street fashion. Σε συναισθηματικό επίπεδο, είναι ένα σύμβολο προσωπικής στάσης και ενδυνάμωσης.

 

 

Το εργοστάσιο στο Northamptonshire όπου ξεκίνησαν όλα υπάρχει μέχρι και σήμερα, στο χωριό Wollaston. Μια συγκεκριμένη γκάμα προϊόντων «Made In England» κατασκευάζονται εδώ από μια μικρή ομάδα ανθρώπων που εκπαιδεύονται στην παραδοσιακή διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής παπουτσιών κάτι που καθιστά την Dr. Martens μοναδική εταιρεία στο είδος της.

 

 

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164