Site icon TLIFE

Fashion Awards 2024: Για πρώτη φορά τρανς μοντέλο υποψήφιο για το βραβείο Model of the year

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες του για τα Βραβείο Μόδας 2024! Βεβαίως μεγάλη αναστάτωση έχει φέρει ότι στις υποψηφιότητες για Designer of the Year έχουμε την Miuccia Prada και τον John Galliano να συναγωνίζονται για το βραβείο του σχεδιαστή της χρονιάς!
Ένα άλλο big thing που συμβαίνει φέτος στα βραβεία είναι ότι το 21χρονο τρανς μοντέλο Alex Consani είναι  υποψήφιο στην κατηγορία Μοντέλο της Χρονιάς. Πρόκειται για μια ιστορική υποψηφιότητα, αφού είναι η πρώτη τρανς γυναίκα που μπαίνει υποψήφια σε αυτή την κατηγορία.

 

Η Consani είναι ένα από τα πιο buzzy νέα μοντέλα αυτή τη στιγμή. Δεν είναι μόνο ότι κλείνει πολλές πασαρέλες, περπατώντας σε Mugler, Marc Jacobs, Thom Browne και πολλά άλλα, αλλά είναι και κάτι σαν σταρ του TikTok.

Charli xcx - 360 (official video)

Ήταν επίσης ένα από τα καυτά κορίτσια του διαδικτύου που εμφανίστηκαν στο μουσικό βίντεο της Charli xcx για το «360», μαζί με τις Rachel Sennott, Julia Fox, Gabbriette, Emma Chamberlain, Blizzy McGuire και άλλες.

Η Κονσάνι είναι η πρώτη τρανς γυναίκα που προτάθηκε για το βραβείο model of the year, αλλά είναι το δεύτερο τρανς άτομο που κερδίζει υποψηφιότητα. Ο Kai Isaiah Jamal, ο οποίος δεν ταυτίζεται με συγκεκριμένες ετικέτες φύλου και χρησιμοποιεί τις αντωνυμίες they/them, έλαβε υποψηφιότητα το 2023.

 

Στην ανακοίνωση τύπου του BFC που ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες πριν από δύο ημέρες, ανέφερε ότι η κατηγορία Μοντέλο της Χρονιάς «αναγνωρίζει τον παγκόσμιο αντίκτυπο ενός μοντέλου που, τους τελευταίους 12 μήνες, κυριάρχησε στη βιομηχανία, με επιρροή που ξεπερνά την πασαρέλα». Περιμένουμε με ανυπομονησία την νικήτρια αυτής της κατηγορίας διότι έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον!

Κεντρική φωτογραφία Splash

© 2024 tlife.gr