Giorgio Armani Prive: Η couture συλλογή του αποδεικνύει πως τα μαργαριτάρια θα είναι για πάντα στη μόδα

Το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου, ο 89χρονος εμβληματικός designer, Giorgio Armani, παρουσίασε την couture συλλογή του για την σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2024 στο πλαίσιο της Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες στο Παρίσι. 89 στον αριθμό, τα looks που περπάτησαν στην πασαρέλα του – όσα και τα χρόνια του – και στα περισσότερα την προσοχή μας έκλεβαν τα μαργαριτάρια, σε κάθε πιθανή εκδοχή τους, τα οποία είχε περίτεχνα τοποθετήσει σε καπέλα, σε super long gowns, jackets.

Τα φώτα έσβησαν, η jazz μουσική της Ιταλίδας Lina Termini που μεσουρανούσε την δεκαετία του ’40 έδινε τον ρυθμό, ενώ τα μοντέλα περπατούσαν επιβλητικά στο runway, κάνοντας τις αμέτρητες πέρλες να χτυπιούνται μεταξύ τους χαρίζοντας ένα ASMR vibe στο show. Το μαργαριτάρι είναι συνώνυμο με την σοφία, την γαλήνη, την αγνότητα και την αγάπη. Αυτά τα στοιχεία ήθελε να προσδώσει στην συλλογή του ο Armani, δημιουργώντας φορέσιμα σύνολα που μοιάζουν με τέχνη.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Giorgio Armani (@giorgioarmani)

Το μαύρο βελούδο ερχόταν σε τέλεια αντίθεση με τους λευκούς τοίχους, ενώ αισθητή έκαναν την παρουσία τους και οι διαφάνειες, οι οποίες καλύπτονταν με λεπτεπίλεπτα, περλένια κρόσσια, φτερά και χάντρες. Η χρωματική παλέτα της συλλογής βασιζόταν σε all time classic neutrals όπως είναι το μαύρο, το χρυσό και το γκρι.

Αναμφίβολα ο Giorgio Armani έχει μια ισχυρή ιστορία στη μόδα, ιδιαίτερα τη δεκαετία του ’80, χάρη στα χαρακτηριστικά υπερμεγέθη κοστούμια. Δεν είναι λοιπόν καθόλου περίεργο που πολλά από τα looks της Couture AW24 συλλογής του είχαν μια ρετρό διάθεση, που ακουμπούσε σε μεγάλο βαθμό στην αισθητική εκείνης της δεκαετίας.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Giorgio Armani (@giorgioarmani)

Ultra bold, αιχμηροί ώμοι, γεωμετρικά blazers και εξαιρετικά αστραφτερά κομμάτια που έμοιαζαν με λαμπερές ντισκομπάλες ήταν από τα δυνατά χαρτιά του show.

Δείτε περισσότερα looks από την Couture AW24 συλλογή του Giorgio Armani Prive παρακάτω:

 

Φωτογραφίες: Reuters

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164