Lanvin: Ποιος είναι ο Peter Copping που αναλαμβάνει creative director του οίκου

Ο οίκος  Lanvin, ο παλαιότερος οίκος υψηλής ραπτικής που λειτουργεί στη Γαλλία, ανακοίνωσε τον διορισμό του Peter Copping ως νέου καλλιτεχνικού διευθυντή. Ο οίκος, που ιδρύθηκε το 1889 από την Jeanne Lanvin και εδρεύει στο Παρίσι, θα καλωσορίσει τον Copping ως δημιουργικό διευθυντή και επικεφαλή των γυναικείων και ανδρικών συλλογών από τον Σεπτέμβριο του 2024.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lanvin (@lanvin)

Βρετανός υπήκοος και απόφοιτος του Central Saint Martins και του Royal College of Art στο Λονδίνο, ο Peter Copping ξεκίνησε την καριέρα του στη Sonia Rykiel και στη συνέχεια πέρασε πάνω από μια δεκαετία στον Louis Vuitton με τον Marc Jacobs ως επικεφαλής της γυναικείας ένδυσης. Στη συνέχεια ορίστηκε δημιουργικός διευθυντής στη Nina Ricci στο Παρίσι και μετά στον Oscar de la Renta στη Νέα Υόρκη, όπου ο κ. de la Renta, ο οποίος είχε υπάρξει και ο ίδιος σχεδιαστής στον Lanvin υπό τον Antonio Castillo, όρισε τον Copping διάδοχό του. Πιο πρόσφατα, ο Copping υπηρέτησε ως επικεφαλής του τμήματος υψηλής ραπτικής στον οίκο Balenciaga, όπου διηύθυνε τα ατελιέ για την επαναφορά της συλλογής υψηλής ραπτικής και στη συνέχεια ως επικεφαλής του τμήματος VIP και ειδικών σχεδίων.


Picture by: / SplashNews.com

Η Jeanne Lanvin ήταν μια οραματίστρια της εποχής της, της οποίας τα ενδιαφέροντα και τα πάθη εκτείνονταν πολύ πέρα από τη μόδα, όπως και τα δικά μου. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να έχω επιλεγεί ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Lanvin και να μπορώ, μαζί με το ατελιέ και τις ομάδες, να γράψω το επόμενο κεφάλαιο για αυτόν τον εμβληματικό οίκο“,  δήλωσε ο   Peter Copping.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164