O Dior αποθεώνει την Ελλάδα και το Ολυμπιακό πνεύμα με ένα μαγευτικό show στο Καλλιμάρμαρο

Πέμπτη 17 Ιουνίου και, λίγο μετά τις 9, άναψαν τα φώτα και το Καλλιμάρμαρο υποδέχτηκε το show για την Cruise 2022 συλλογή του οίκου Dior. Εικόνες ανείπωτης ομορφιάς ταξίδεψαν σε όλον τον κόσμο! Η ελληνική ιστορία, το πανάρχαιο Ολυμπιακό πνεύμα και η ελληνική παράδοση είχαν παγκόσμια προβολή μέσα από τη μοναδική συλλογή που σχεδίασε η Maria Grazia Chiuri!

 

Διάσημοι καλεσμένοι από όλον τον κόσμο, αλλά και Έλληνες που έλαβαν την πολυπόθητη πρόσκληση βρέθηκαν στο μοναδικό αυτό καλλιτεχνικό γεγονός που τιμά την Ελλάδα. Ανάμεσά τους οι Jeanne Damas, Catrine Deneuve, Ευγενία Νιάρχου, Αnna Taylor Joy, Cara Delevingne τίμησαν τον οίκο και ήρθαν στη χώρα μας για τη μεγάλη αυτή εκδήλωση.

To σκηνικό που είχε στηθεί για το φαντασμαγορικό αυτό show έκοβε την ανάσα: τέλειος φωτισμός και μια σειρά από φωτιές έδιναν στον χώρο μυστικιστική ατμόσφαιρα, ενώ μια ορχήστρα στο πάνω μέρος του Σταδίου ξεκίνησε να παίζει μουσική και μία Ελληνίδα “θεά” εμφανίστηκε στην κορυφή του Καλλιμάρμαρου και άρχισε να τραγουδά… Το show ξεκινά!

Δεκάδες μοντέλα περπάτησαν στο catwalk! Δημιουργίες υψηλής αισθητικής, δουλεμένες από Έλληνες τεχνίτες σε όλη την Ελλάδα, έκαναν την εμφάνισή τους σε ένα μοναδικά στημένο show!

Η Maria Grazia Chiuri, γνωστή για τη φεμινιστική της στάση, δεν θα μπορούσε να διαλέξει άλλη χώρα από την Ελλάδα, μια χώρα που τιμά τη γυναίκα από την αρχαιότητα, για τη συλλογή της. Στη φετινή της cruise συλλογή ένωσε μοναδικά τα αρχαιοελληνικά στοιχεία με τα futuristic και μας παραδέδωσε μια collection που αναβιώνει το Ολυμπιακό πνεύμα με τον καλύτερο τρόπο!

 

 

 

Η συλλογή ήταν γεμάτη με όμορφα αρχαιοελληνικά φορέματα θεάς (παραδοσιακά ονομάζεται «peplos»). Το αρχαιελληνικό φόρεμα είναι για τη Μaria Grazia Chiuri το αγαπημένο της ρούχο, όχι τόσο για τη θυληκότητά του όσο για την ελευθερία που χαρίζει, και σήμερα το αποθέωσε με μια συλλογή αφιερωμένη σε αυτά τα φορέματα, ενώνοντάς τα υπέροχα με το Ολυμπιακό πνεύμα και συνδυάζοντάς τα μοναδικά με τα αγαπημένα της ugly sneakers.

 

 

 

Όμως δεν έμεινε εκεί και τελικά ολόκληρη η συλλογή ήταν ένα σουρεαλιστικό collage από πολλές γλώσσες έκφρασης που θα ενώσει το παρόν με το παρελθόν. Ένα συνονθύλευμα τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και μόδας.

 

 

 

 

Στο catwalk είδαμε prints σε έντονα χρώματα, μεταλιζέ φορέματα, δερμάτινα top, γαλότσες, βερμούδες, navy jacket, tailored κομμάτια, χρυσά κοσμήματα και net top, χρυσές ζώνες, κάλτσες, σακίδια, κουκούλες, όλα ενωμένα σε ένα neo σύμπαν που οραματίστηκε η Maria Grazia Chiuri και δούλεψε πολλούς μήνες πάνω σε αυτό.

 

 

H συλλογή Cruise 2022 συνδύασε με μοναδικό τρόπο επιρροές από την αρχαιότητα, τον αθλητισμό και την υψηλή ραπτική σε ένα συνεκτικό, σύγχρονο σύνολο και έδωσε ένα δυνατό μήνυμα για το πώς η παράδοση μας οδηγεί στο μέλλον και τελικά στην απόλυτη ελευθερία!

Η Maria Grazia Chiuri τίμησε την Ελλάδα και αποθέωσε την ελληνική παράδοση στο πέρατα του κόσμου με αυτή την αξιομνημόνευτη  «Μade in Greece» συλλογή που θα αφήσει ιστορία!

Φωτογραφίες: Pascal Le Segretain/ Getty Images/ Ideal Image

Ετικέτες

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164