Richard Quinn: Ο ‘Αγγλος σχεδιαστής λανσάρει μία capsule συλλογή για την Max&Co και μιλάει για όλα στο Tlife!

Για το νέο κεφάλαιο των &Co.llaboration series, η MAX&Co. συνεργάζεται με τον Άγγλο σχεδιαστή Richard Quinn, ιδρυτή της ομώνυμης σειράς ρούχων και βραβευμένο το 2018 με το Queen Elizabeth II Award για το Βρετανικό Σχέδιο. Γεννημένος το 1990, απόφοιτος από το Central St. Martins του Λονδίνου και με μια καριέρα ήδη γεμάτη επιτυχίες, ο σχεδιαστής συνδυάζει στο όραμά του την τεχνολογία, την υψηλή τέχνη και τις κλασικές επιρροές. Μια συλλογή, στην οποία το αποτύπωμα του Quinn είναι φανερό σε κάθε λεπτομέρεια, από τη ραφή μέχρι την καινοτόμο επεξεργασία και μέχρι τα μεγάλα φλοράλ που είναι χαρακτηριστικά των οικιακών υφασμάτων.

Ο σχεδιαστής Richard Quinn

Το μήνυμα πίσω από τη συλλογή είναι μια πρόσκληση να τολμήσετε, παίζοντας με συνδυασμούς και διαθέσεις που πρέπει να αποτυπωθούν σύμφωνα με το δικό σας στυλ. Στο όνομα της μοναδικότητας.

Με αφορμή λοιπόν αυτό το νέο λανσάρισμα ο σχεδιαστής μιλάει στο Tlife!

1.Ο τίτλος αυτής της νέας &Co.llaboration είναι «M.Ai». Γιατί τον επιλέξατε και ποια ήταν η ιδέα πίσω από το όνομα αυτής της συλλογής;

Ο τίτλος της συλλογής είναι ένα υβρίδιο των MAX&Co. και Ai (Τεχνητή Νοημοσύνη) – η ιδέα είναι να συνδυάσουμε την πλούσια κληρονομιά της μάρκας MAX&Co. με ένα φουτουριστικό όραμα.

2.Πώς θα περιγράφατε τη συλλογή που δημιουργήσατε για την MAX&Co.;

Η συλλογή παραπέμπει στη φουτουριστική μόδα της δεκαετίας του ’60 και του ’70, βλέποντας αυτή την αισθητική μέσα από τον φακό της σύγχρονης τεχνολογίας. Είναι ενδιαφέρον να συγκρίνουμε αυτές τις προβολές του παρελθόντος με την πραγματικότητα στην οποία ζούμε τώρα – κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πώς θα είναι το μέλλον. Στη συλλογή, συνδυάσαμε γραφικά prints και σχήματα κληρονομιάς με μοντέρνα υφάσματα, για να δημιουργήσουμε κάτι που υπάρχει στη δική του χρονική ζώνη.

3.Ποια ήταν η έμπνευση πίσω από αυτή τη νέα συνεργασία &Co.llaboration για την MAX&Co.;

Νομίζω ότι οι άνθρωποι πάντα γοητεύονταν από το μέλλον – είναι στην ανθρώπινη φύση να φαντάζεται κανείς πώς θα μπορούσε να μοιάζει το άγνωστο. Έχουμε διοχετεύσει αυτή την απόκοσμη, διαστημική αισθητική, προσθέτοντας παράλληλα τη δική μας πινελιά του Richard Quinn.

4.Τα floral prints στα φορέματά σας έγιναν εμβληματικά παγκοσμίως και αποφασίσατε να τα χρησιμοποιήσετε στο project MAX&Co. Ποιο είναι το μυστικό πίσω από την επιτυχία τους;

Τα φλοράλ είναι τόσο ευέλικτα, υπάρχουν άπειροι τρόποι με τους οποίους μπορούν να γίνουν φρέσκα και συναρπαστικά. Κάθε εποχή έχει το δικό της floral στυλ και πάντα εμπνέομαι πάρα πολύ από το πόσο αυτά ποικίλλουν μέσα στο χρόνο – υπάρχει ένα floral για τον καθένα.

5.Πώς λειτούργησε η διαδικασία συνεργασίας; Πώς ήταν η συνεργασία με την ομάδα MAX&Co.

Ήταν υπέροχη η συνεργασία με την ομάδα MAX&Co. – έχουν ένα πραγματικά πλούσιο αρχείο και τα κομμάτια της κληρονομιάς είναι πανέμορφα. Ταυτόχρονα, η ομάδα είναι πολύ ανοιχτή στην ιδέα να είναι η συλλογή νέα και απροσδόκητη, οπότε είχαμε τη δημιουργική ελευθερία να την κάνουμε πραγματικά συναρπαστική.

6.Τι είδους γυναίκα φανταζόσασταν όταν δημιουργήσατε το «M.Ai»;

Η ιδέα της Ai είναι αρκετά αινιγματική – θολώνει τα όρια μεταξύ του τι είναι πραγματικό και του τι δεν είναι. Αυτό το είδος της ασώματης, άυλης ιδέας είναι κάτι που θέλαμε να μεταφέρουμε στη συλλογή – η κάτοχος μπορεί να είναι όποια θέλει να είναι.

7.Ως Βρετανός, πώς επηρεάζει αυτή η χώρα τη ζωή σας, το στυλ σας και τις δημιουργίες σας;

Η Βρετανία είναι, και ήταν πάντα, ένα πραγματικά συναρπαστικό μέρος για να σχεδιάζεις ρούχα. Οι Βρετανοί σχεδιαστές είναι παιχνιδιάρηδες, προσθέτοντας μια πινελιά εκκεντρικότητας σε ό,τι κάνουν, και νομίζω ότι αυτό είναι το κλειδί για τη γοητεία της βρετανικής μόδας

8.Ποια είναι μερικά από τα αγαπημένα σας κομμάτια αυτής της συνεργασίας &Co.llaboration και πώς θα σας προτείνατε να τα φορέσετε;

Ποιο κομμάτι σας αντιπροσωπεύει περισσότερο; Το αγαπημένο μου κομμάτι της συλλογής είναι η ασπρόμαυρη φλοράλ ολόσωμη φόρμα – είναι ένα πραγματικά εύκολο, αβίαστο ρούχο για πάρτι και ταιριάζει σε όλους.

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164