Sarah Burton: Είναι η νέα creative director στον οίκο Givenchy

Η Sarah Burton είναι η νέα δημιουργική διευθύντρια του οίκου Givenchy, όπως ανακοίνωσε λίγη ώρα πριν ο οίκος μόδας που ανήκει στην LVMH.Η Burton, η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη δημιουργική διεύθυνση όλων των γυναικείων και ανδρικών συλλογών έχει δηλώσει για τον Givenchy  ότι είναι… ένα κόσμημα!«Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα μπορέσω να γράψω το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία αυτού του εμβληματικού οίκου και να φέρω στον Givenchy το δικό μου όραμα, την ευαισθησία και τις πεποιθήσεις μου» δήλωσε η σχεδιάστρια για την μεταγραφή της!

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GIVENCHY (@givenchy)

Τον Σεπτέμβριο του 2023 η Burton σχεδίασε την τελευταία της συλλογή για τον oίκο Alexander McQueen, τερματίζοντας μία πορεία 26 χρόνων στον οίκο και 13 σαν creative director.H Burton ανέλαβε τον ρόλο του δημιουργικού διευθυντή μετά τον θάνατο του ιδρυτή Lee Alexander McQueen το 2010 και βοήθησε σημαντικά στην αύξηση των πωλήσεων του οίκου.

Ο Givenchy ανακοίνωσε την 1η Δεκεμβρίου ότι ο πρώην δημιουργικός διευθυντής Matthew Williams αποχωρεί την 1η Ιανουαρίου 2024 μετά από τρία χρόνια στον ρόλο του, χωρίς να υπάρχει διάδοχος. Τώρα λοιπόν ανακοινώθηκε ποιος αναλαμβάνει τα ηνία! Η πρόσληψη της Burton είναι σημαντική διότι αυτόματα γίνεται μία από τις μόλις πέντε γυναίκες που κατέχουν τον τίτλο της δημιουργικής διευθύντριας σε οίκο LVMH, μαζί με τη Maria Grazia Chiuri για τον Dior, την Camille Miceli για τον Pucci, τη Silvia Fendi (με τον Kim Jones) για τον Fendi και τη Stella McCartney.

Οι συλλογές της Burton για τον Alexander McQueen έχουν από καιρό επαινεθεί για την μοναδική ραπτική τους, καθώς και για τη θηλυκότητά τους.  Το ντεμπούτο της Burton για τον Givenchy θα γίνει για την συλλογή για το  Φθινόπωρο/Χειμώνα 2025 τον Μάρτιο στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

 

Κεντρική φωτογραφία Getty

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164