Site icon TLIFE

Vivienne Westwood: Η εγγονή της αποχώρησε από τον οίκο δηλώνοντας ότι δεν σέβονται την φιλοσοφία της iconic σχεδιάστριας!

Η παραίτηση της Cora Corré εγγονή της Vivienne Westwood από την εταιρεία της θρυλικής σχεδιάστριας δείχνει τις έντονες διαφωνίες για τη διαχείριση της κληρονομιάς της θρυλικής σχεδιάστριας. Η Corré εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια προς τον CEO, Carlo D’Amario, θεωρώντας ότι ο οίκος μόδας δεν τιμά επαρκώς την κληρονομιά της γιαγιάς της, μετά τον θάνατό της το 2022.

 

 Μετά τον θάνατο της Vivienne Westwood το 2022, η Vivienne Westwood Company συνέχισε να διαχειρίζεται την εμπορική της κληρονομιά, ωστόσο η σχέση με το Vivienne Foundation επιδεινώθηκε. Ο οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2019 από τη Westwood και την εγγονή της, Cora Corré, είχε στόχο την προώθηση των ιδανικών της σχεδιάστριας, εστιάζοντας στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η διαφωνία του οργανισμού -στον οποίο  συμμετέχει ενεργά η εγγονή της σχεδιάστριας- με τον οίκο, στηρίζεται κυρίως στο πόσο ο οίκος παραμένει πιστός στις αξίες της Westwood. Η Corré, μέσω της παραίτησής της, ζήτησε την απομάκρυνση του CEO, Carlo D’Amario, υπογραμμίζοντας τη διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ του οίκου και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού.

 

Η ένταση κλιμακώθηκε τον Οκτώβριο του 2023, όταν η Vivienne Westwood Company ανακοίνωσε συνεργασία με το skate label Palace, χρησιμοποιώντας σχέδια από το αρχείο της Westwood. Το ίδρυμα αντέδρασε, κατηγορώντας την εταιρεία για ασέβεια προς τις επιθυμίες της Westwood και την κληρονομιά της, ειδικά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ιδρύματος. Επιπλέον, το ίδρυμα κατήγγειλε την προσπάθεια της εταιρείας να κατοχυρώσει νομικά το όνομα «The Vivienne Foundation» ως εμπορικό σήμα, εντείνοντας τις διαφωνίες.

Η Corré, σε επιστολή προς το προσωπικό, εξέφρασε ότι η γιαγιά της ήταν απογοητευμένη από τη διοίκηση της εταιρείας στα τελευταία χρόνια της ζωής της!

Η Vivienne Westwood εκτός από σχεδιάστρια ήταν και μία κορυφαία ακτιβίστρια έτσι ο σεβασμός στην κληρονομιάς της αποτελεί ζήτημα ιδιαίτερης βαρύτητας!Το μόνο σίγουρο είναι οτι η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και το αν τελικά οι δύο πλευρές θα τα βρουν, θα κρίνει το αν θα τιμήσουν και οι δύο πλευρές με σεβασμό το εμβληματικό έργο της Vivienne Westwood σε όλα τα επίπεδα!

Kεντρική φωτογραφία @coracorre

 

 

© 2024 tlife.gr