Site icon TLIFE

Chanel: Ο οίκος αποκτά τη βίλα που φέρει τις μνήμες της Gabrielle Chanel

Στις 30 Σεπτεμβρίου, 1928, η Mademoiselle Chanel αγόρασε γη στην οποία θα κατασκεύαζε τη Villa La Pausa, το μόνο από τα σπίτια της, το οποίο είχε ειδικά σχεδιάσει, χτίσει και διακοσμήσει για την ίδια. Σήμερα, 30η Σεπτεμβρίου, η CHANEL ανακοινώνει την απόκτηση του La Pausa.

Μένοντας συχνά στη γαλλική Ριβιέρα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920 στην εταιρεία του Δούκα του Westminster, η Mademoiselle Chanel αποφάσισε να έχει μια βίλα που χτισμένη σύμφωνα με τις προτιμήσεις της σε γη που είχε αγοράσει εκεί με θέα στη θάλασσα η οποία δέσποζε στο Cap-Martin.

Χτισμένο γρήγορα, καθώς ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 1930, η La Pausa είναι πλούσια σε αναφορές στην αρχιτεκτονική του Aubazine, της πρώην μονής που μετατράπηκε σε ορφανοτροφείο και όπου η Mademoiselle Chanel πέρασε την εφηβεία της.

Την επίπλωσε με ένα νέο, απλό και σύγχρονο τρόπο, ο οποίος ήταν μια άμεση επιτυχία. Σε μια χαλαρή και φιλική ατμόσφαιρα, η Gabrielle Chanel δέχτηκε όλους τους φίλους της εκεί, μεταξύ των οποίων και ο Δούκας του Westminster, η Misia Sert, μαζί με καλλιτέχνες και συγγραφείς όπως ο Ζαν Κοκτώ, Paul Iribe, Serge Lifar, Pierre Reverdy και Salvador Dali.

Το 1954 μετά από το θάνατο του Δούκα του Westminster, η Mademoiselle Chanel πούλησε τη Villa La Pausa πλήρως επιπλωμένη στον Emery Reves, έναν Αμερικανό συγγραφέα και εκδότη ο οποίος έφερε μια νέα έκρηξη ζωής πίσω στην έπαυλη φιλοξενώντας τους φίλους του Ουίνστον Τσόρτσιλ, Γκρέτα Γκάρμπο και Τζάκι Ωνάση.
Είναι, επομένως, μια ουσιαστική μαρτυρία για τη ζωή της Gabrielle Chanel, η οποία έχει γίνει πλέον μέρος της κληρονομιάς της Chanel.
Μετά τις ανακαινίσεις για να επανέλθει στο αρχικό πνεύμα της, η Villa La Pausa θα πάρει μια νέα πνοή ζωής και θα ακτινοβολεί τον πολιτισμό και τις αξίες της Chanel.

© 2024 tlife.gr