Site icon TLIFE

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα μοντέλα είναι τόσο αδύνατα; Ο Tom Ford λύνει αυτήν την απορία

Ο Tom Ford λέει ότι ο λόγος που τα μοντέλα της μόδας τείνουν να είναι τόσο αδύνατα και να φορούν όλες το ίδιο μέγεθος, είναι κάτι που επικρατούσε πάντα στο χώρο. Δεδομένου ότι η ποικιλομορφία, όσον αφορά στον τύπο του σώματος, γίνεται ολοένα και περισσότερο σημαντικό θέμα, ο φημισμένος σχεδιαστής εξήγησε ότι κάθε μάρκα δημιουργεί μια συλλογή από δείγματα σε ένα τυποποιημένο μέγεθος. Τόνισε ότι ένας σχεδιαστής δεν μπορεί να δημιουργεί κάθε look σε μέγεθος που να είναι ιδανικό για τα μοντέλα που θα το φορέσουν στην πασαρέλα.

Συγκεκριμένα δήλωσε στο WWD: Υπάρχει ένας πρακτικός λόγος που τα περισσότερα μοντέλα έχουν το ίδιο μέγεθος και αυτό μας βολεύει για τα δείγματα. Δεν μπορώ λίγο πριν την πασαρέλα να τσεκάρω αν το ρούχο “κάθεται” σωστά πάνω στο μοντέλο και να το διορθώνω εκείνη τη στιγμή. Για αυτό όλα τα μοντέλα φορούν το ίδιο μέγεθος και είναι τόσο αδύνατες ώστε να μην χρειάζονται αλλαγές την τελευταία στιγμή. Δεν υπάρχει χρόνος για αυτά”.

Ο ίδιος συνέχισε: Αυτό είναι ένα “καθεστώς” της βιομηχανίας της μόδας. Θα μπορούσαμε βέβαια όλοι να κατασκευάζαμε δείγματα σε μεγαλύτερο μέγεθος, αλλά αυτή είναι μια μεγάλη κουβέντα”.

Αυτό που θέλω να σου τονίσω είναι ότι ο Ford σέβεται πολύ τη γυναίκα, το θηλυκό σώμα και την διαφορετικότητα. Ήδη στα show του έχει προσλάβει μοντέλα με περισσότερες καμπύλες και ήδη έχει δείξει την αδυναμία του στην διαφορετικότητα μέσα από την ταινία του “Nocturnal Animals”, της οποίας η αρχή έδειχνε εύσωμες γυναίκες να χορεύουν αισθησιακά.

© 2024 tlife.gr