Site icon TLIFE

Η αυθεντική Hermes Birkin bag εκτίθεται για πρώτη φορά στο Παρίσι

Ο οίκος Sotheby’s, διοργανώνει μια έκθεση με τίτλο “Excellence à la Française”, κάνοντας  ένα αφιέρωμα στα «καλύτερα δείγματα της γαλλικής artistic παραγωγής κατά την τελευταία χιλιετία». Ανάμεσα λοιπόν στα εκθέματα θα βρίσκεται και η αυθεντική πρώτη Ηermes Birkin Bag αυτή που δημιουργήθηκε για την εμβληματική ηθοποιό Jane Birkin.

 

Το μοντέλο “Birkin”, που κυκλοφόρησε το 1984 και πήρε το όνομά του από την αείμνηστη ηθοποιό και fashion icon, Jane Birkin, έχει γίνει ένα iconic fashion item, παγκόσμιο σύμβολο κύρους και ένα από τα κομμάτια που αναζητούν συλλέκτες σε όλον τον κόσμο!

Photo by Michel Dufour/WireImage

Η ιστορία είναι γνωστή: H Jane Birkin ταξιδεύει με αεροπλάνο, δίπλα της κάθεται το στέλεχος της Hermès, Jean-Louis Dumas, και του σχεδιάζει την ιδανική τσάντα αυτή που θα κρατούσε δηλαδή εκείνη!Τότε η σταρ κρατούσε αποκλειστικά ένα ψάθινο καλάθι αντί για μία τυπική τσάντα.  Η συνέχεια είναι γνωστή, η πιο ποθητή τσάντα στον πλανήτη πήρε το όνομα της ηθοποιού!

Αυτή η πρώτη Birkin που κράτησε η Jane, ανήκει τώρα σε μία συλλέκτρια την Catherine Bernier που είναι η founder της παρισινής vintage boutique Les 3 Marches. Η Bernier απέκτησε την τσάντα το 1994 μέσω μίας δημοπρασίας. Πριν από τον οίκο Sotheby’s, η τσάντα είχε εκτεθεί δημόσια μόνο δύο φορές: πρώτα στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης το 2018 και στη συνέχεια στο Μουσείο Βικτωρίας και Αλβέρτου στο Λονδίνο το 2020.Η original Birkin έχει τα αρχικά της ηθοποιού, διαθέτει επιχρυσωμένο ορειχάλκινο υλικό, έχει ιμάντα ώμου που δεν έχουν άλλα μοντέλα, ενώ συνδυάζει 2 ξεχωριστά μεγέθη.

Μία έκθεση που αξίζει να δεις αν είσαι λάτρης της μόδας!

Kεντρική φωτογραφία @sothebys

© 2024 tlife.gr