Site icon TLIFE

Η H&M λανσάρει τα πρώτα προϊόντα από ανακυκλωμένες υφαντουργικές ίνες!

Στα τέλη Φεβρουαρίου του 2014, H&M θα λανσάρει τα πρώτα προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί από ανακυκλωμένες υφαντουργικές ίνες ρούχων που συλλέγονται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Συγκέντρωσης Ρούχων. Πέντε κλασικά τζιν κομμάτια, όπως τζιν παντελόνια και μπουφάν, φτιαγμένα από ανακυκλωμένο βαμβάκι, αποτελούν ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η H&M δημιουργεί έναν κλειστό κύκλο ανατροφοδότησης υλικών υφαντουργίας.

/

Η τάση χρήσης ανακυκλωμένων υφασμάτων αυξάνεται διαρκώς και, ως σχεδιαστής, θέλεις φυσικά να ακολουθείς τις τελευταίες τάσεις και τις νεότερες εξελίξεις, λέει ο Jon Loman, concept designer που δουλεύει με ανακυκλωμένο τζιν ύφασμα. Αισθάνεσαι καλά όταν κάνεις κάτι στο οποίο πιστεύουμε τόσο εμείς, όσο και οι πελάτες μας, και το οποίο ωφελεί το περιβάλλον.

Ο στόχος μας είναι να χρησιμοποιούμε περισσότερα ανακυκλωμένα υλικά στο μέλλον. Η νέα συλλογή τζιν περιέχει 20% ανακυκλωμένο βαμβάκι, το οποίο είναι το μέγιστο ποσοστό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σήμερα για την κατασκευή καινούργιου υφάσματος, χωρίς να γίνουν συμβιβασμοί στην ποιότητα.

Η H&M εισήγαγε την Πρωτοβουλία Συγκέντρωσης Ρούχων στις αρχές του 2013, με σκοπό να μειώσει την περιβαλλοντική επίπτωση της βιομηχανίας μόδας, περιορίζοντας την ποσότητα υφασμάτων που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής. Σήμερα, μόνο ένας μικρός αριθμός ρούχων επαναχρησιμοποιείται για φιλανθρωπικούς σκοπούς ή ανακυκλώνεται, και η H&M επιθυμεί να προσφέρει μια εύκολη λύση στον πελάτη που σήμερα πετάει τα παλιά του ρούχα.

Η πρωτοβουλία αποτελεί πρωτίστως ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα με το βραχυπρόθεσμο όραμα να αποφευχθούν ή να ελαχιστοποιηθούν τα απορρίμματα που καταλήγουν στους χώρους υγειονομικής ταφής. Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να βρεθεί μια λύση, ώστε να επαναχρησιμοποιούνται και να ανακυκλώνονται όλες οι υφαντουργικές ίνες. Όλα τα έσοδα από το πρόγραμμα συγκέντρωσης ρούχων θα προσφερθούν στο Ίδρυμα H&M Conscious Foundation. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις σε προγράμματα καινοτομίας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας κλειστός κύκλος ανατροφοδότησης υλικών υφαντουργίας.

© 2024 tlife.gr