Η νέα συλλογή της Νάντιας Ράπτη φέρνει την «άνθηση» και τις πιο μουντές μέρες

Aντλώντας έμπνευση από τα 40s, η ΝR FW 23/24 Collection της σχεδιάστριας Νάντιας Ράπτη έρχεται να αναδείξει τη σημασία της απελευθέρωσης, της αναγέννησης και της εξέλιξης. Τη σημασία της άνθισης.

 

Με τον συμβολισμό των λουλουδιών να αποκτάει μια κυριολεκτική σημασία και να μεταφράζεται σε patterns και prints, επηρεασμένα από μια δυναμική και πρωτοπόρα προσωπικότητα, τη Frida Kahlo, η ANTHISIS Collection να ακτινοβολούμε ζωή και χρώμα, ακόμα κι όταν όλα μοιάζουν γκρι. Να αναγεννιόμαστε. Να μεταμορφωνόμαστε.

Τα χρώματα της φύσης, το military χακί, αλλά και το all time classic άσπρο και μαύρο, αποχρώσεις που μας παραπέμπουν στις ίδιες τις επιρροές της συλλογής, δημιουργούν μια παλέτα, ιδανική για κάθε περίσταση. Παράλληλα, το «μπουκέτο» των υφασμάτων, όπως οι ιδιαίτερες πλέξεις, το βελούδο και το δέρμα, αλλά και οι προσεκτικά επιλεγμένες λεπτομέρειες, που συναντάμε στα κουμπιά, τις τετράγωνες τσέπες, τις γραβάτες και τους φιόγκους, επαναπροσδιορίζουν την έννοια του vintage, φέρνοντάς τη στο σήμερα, μέσα από μια εκλεπτυσμένη διαχρονικότητα.

Ενώ, σακάκια, πουκάμισα, παντελόνια, ίσιες φούστες και η μοντέρνα εκδοχή του κλασικού ταγιέρ, εμπνευσμένα από τη μεταβατική περίοδο των 40s, συνδυάζονται με everyday pieces όπως, denim, t-shirt, φούτερ και πουλόβερ, αφιερωμένα στη μεταβατική περίοδο ανάμεσα στο φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Έτσι, η λιτότητα και η ένταση, ο ρομαντισμός και ο δυναμισμός, η αυστηρότητα στις γραμμές και η ελευθερία στην έκφραση, συνδιαμορφώνουν έναν χαρακτήρα, γεμάτο αρμονικές αντιθέσεις, που κάνουν ακόμα μια χειμερινή συλλογή να μοσχοβολάει «ζωντάνια»! 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164