Site icon TLIFE

Η πρώτη γυναίκα που θα περπατήσει στη σελήνη θα φοράει Prada!

Ο οίκος Prada και η εμπορική διαστημική εταιρεία Axiom Space παρουσίασαν τα σχέδια για την διαστημική στολή που θα φορεθεί για την αποστολή της NASA Artemis II στο φεγγάρι! Oι στολές είναι λευκές, διαθέτουν ένα cropped πάνω μέρος και γκρι μπαλώματα στους αγκώνες και τα γόνατα.Αν και το λογότυπο του εμπορικού σήματος της Prada δεν εμφανίζεται κάπου, οι στολές περιλαμβάνουν κόκκινες φάσες που οποία παραπέμπουν στον οίκο!  

Οι διαστημικές στολές, οι οποίες είναι ουδέτερες ως προς το φύλο και βγαίνουν σε ένα μέγεθος – ετοιμάζονται εδώ και αρκετά χρόνια. Εχουν πολλά καινοτόμα στοιχεία για που εξασφαλίζουν περίπατο στην σελήνη… μέχρι 8 ώρες!Επίσης, οι στολές είναι κατασκευασμένες από ένα λευκό υλικό ικανό να αντανακλά τη θερμότητα, προσφέροντας προστασία από τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και τη σεληνιακή σκόνη!Η κινητικότητα έχει επίσης βελτιωθεί από τις στολές του Apollo 17. Ωστόσο, η βαθιά γνώση της Prada για την παραγωγή υφασμάτων και τις τεχνικές ραφής ήταν αυτή που βοήθησε να «γεφυρωθεί το χάσμα» μεταξύ της λειτουργικότητας και του στυλ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.Τα κοστούμια είναι ουδέτερα ως προς το φύλο και ταιριάζουν σε όλα τα μεγέθη.

Η αποστολή Artemis III της NASA έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2026 και θα είναι η πρώτη φορά που θα προσγειωθεί γυναίκα αστροναύτης στο φεγγάρι μετά το Apollo 17 το 1972. Αν όλα πάνε καλά, θα μπορούσε να είναι και η πρώτη φορά που μια γυναίκα θα περπατήσει στο φεγγάρι.

Αυτό θα είναι μία ιστορική στιγμή και ναι η πρώτη γυναίκα στην σελήνη θα φοράει Prada!

Φωτογραφίες Axion Space

 

© 2024 tlife.gr