Site icon TLIFE

Ηermes: Αμερικάνοι καταναλωτές καταγγέλλουν πως ο οίκος δεν τους επιτρέπει να αποκτήσουν την iconic Birkin Bag

Καταναλωτές από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μηνύουν ξανά τον γαλλικό οίκο μόδας Hermès.Όπως σου έχουμε ήδη γράψει εδώ στο Τlife, η πρώτη αγωγή είχε γίνει τον Μάρτιο! Τώρα οι ενάγοντες αναθεώρησαν για ακόμα μια φορά την αγωγή τους ελπίζοντας να πείσουν έναν δύσπιστο δικαστή, ότι η εταιρεία εξαναγκάζει τους πελάτες να ξοδέψουν χιλιάδες δολάρια σε άλλα προϊόντα, πριν μπορέσουν να αγοράσουν μια από τις διάσημες τσάντες Birkin.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Η Birkin bag του οίκου Hermes αποτελεί σύμβολο κύρους για την παγκόσμια ελίτ και ανήκει στα πολυπόθητα fashion item που όλοι οι fashionistas θέλουν στην ντουλάπα τους. Παρόλα αυτά οι πολυπόθητες τσάντες Birkin δεν είναι διαθέσιμες  -όπως δείχνει η δικαστική διαμάχη-  για αγορά από όλους του καταναλωτές που θέλουν να την αποκτήσουν!

Το Mάρτιο ο οίκος ήρθε για πρώτη φορά αντιμέτωπος μία αγωγή εναντίον του, που κατέθεσαν στην Αμερική μια γυναίκα κι ένας άνδρας, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία δεν τους επιτρέπει να αγοράσουν τσάντα Birkin, αν προηγουμένως δεν έχουν ξοδέψει μεγάλα ποσά ώστε να έχουν  αγοράσει άλλα προϊόντα Hermes.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι οι πελάτες/ισσες του οίκου υποχρεούνται ουσιαστικά να δαπανήσουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε  μαντίλια, παπούτσια και ζώνες μόνο και μόνο για να αποκτήσουν την ευκαιρία να αγοράσουν μια από τις πιο πολυπόθητες γυναικείες τσάντες στον κόσμο.

Οι ενάγοντες από την Καλιφόρνια κατέθεσαν τώρα λοιπόν μία ακόμη καταγγελία προσθέτοντας περισσότερους ισχυρισμούς και λεπτομέρειες. Η νέα μήνυση αναφέρει πως η Hermès δίνει το δικαίωμα μόνο σε πελάτες με «επαρκές ιστορικό αγορών» την ευκαιρία να αγοράσουν μια Birkin τσάντα!  
Η Hermès αρνείται κάθε κατηγορία και όπως φαίνεται αυτό το ζήτημα θα έχει ακόμη πολύ δρόμο  μέχρι να βγει κάποιο συμπέρασμα!

Πάντως στο TikTok έχει ήδη γίνει viral αυτή η “περίεργη” τακτική πώλησης:

@polina.nioly

Do you think all this hustle is worth it? #hermesbags #customisedbags #millionairelife #selfmadewomen #luxuryshopping #selfmademillionaire

♬ original sound – Polina Nioly
© 2024 tlife.gr