Site icon TLIFE

Ο Yannis Sergakis ανoίγει το πρώτο flagship κατάστημα στο Palais Royal, στο Παρίσι

Ο Γιάννης Σεργάκης, ο καταξιωμένος Έλληνας δημιουργός κοσμημάτων, γνωστός για την απαράμιλλη δεξιοτεχνία και τον λιτό, σύγχρονο σχεδιασμό, ανακοινώνει με χαρά τα εγκαίνια της πρώτης του αποκλειστικής μπουτίκ στο Παρίσι, στο ιστορικό Palais Royal. Το opening αυτό του πρώτου flagship καταστήματός στην Πόλη του φωτός, στον αριθμό 126 τηςοδού Galerie de Valois, σηματοδοτεί ένα ιδιαίτερο ορόσημο για το brand YannisSergakis. Τα τελευταία χρόνια, ο δημιουργός μοιράζει το χρόνο του ανάμεσαστην Αθήνα και το Παρίσι, την πόλη που τον αγκάλιασε, τον ενέπνευσε καισήμερα δίνει πνοή στο όραμά του.

Η επιλογή του Palais Royal δεν είναι φυσικά τυχαία, μιας κι έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τον Γιάννη Σεργάκη. Από τις πρώτες του βόλτες στο Παρίσι, αυτό το πλούσιο σε ιστορία και διαχρονική κομψότητα αξιοθέατο, ήταν το μέρος όπου κατέφευγε για να αποσυνδεθεί και να ηρεμήσει, να διαβάσει ή να ψωνίσει. Ήταν το μέρος όπου κάποτε ονειρευόταν να ανοίξει το πρώτο του κατάστημα: «Το Palais Royal ήταν πάντα ένας τόπος έμπνευσης για μένα, σαν μια αυτόνομη πόλη μέσα στην πόλη», λέει. «Οι κήποι, η αρχιτεκτονική, η ιστορία… εδώ το παρελθόν συναντά το παρόν, όπως ακριβώς και στα κοσμήματά μου».

Το νέο αυτό κατάστημα δεν αποτελεί απλά έναν χώρο φιλοξενίας των συλλογώνYannis Sergakis, παρά μετουσιώνεται σε μια ενδιαφέρουσα αντανάκλαση της ελληνικής του κληρονομιάς και της αγάπης του για το Παρίσι. Το καταξιωμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Studio AMV σχεδίασε τον χώρο ώστε να ενσαρκώνει αρχετυπικά στοιχεία της ελληνικής κουλτούρας, δημιουργώντας παράλληλα μια αβίαστη σύνδεση με τα υπόλοιπα καταστήματα του brand.

Στους τοίχους, ένα custom-made γαλάζιο χρώμα θυμίζει το Αιγαίο Πέλαγος, χαρίζοντας ένα γαλήνιο και φιλόξενο τόνο. To σκηνικό συμπληρώνεται από προσεκτικά επιλεγμένα vintage ελληνικά κομμάτια, όπως μια καρέκλα του 19ου αιώνα από την Ήπειρο, αντικείμενα κεραμικής τέχνης με την υπογραφή της Ελένης Βερναδάκη, προσεκτικά διαλεγμένα κεραμικά από τη Σκύρο της δεκαετίαςτου 1970 αλλά και και μια μεταξοτυπία του Γιάννη Γαΐτη.

«Στόχος μας με αυτό το κατάστημα ήταν να δημιουργήσουμε έναν χώρο όπου οι επισκέπτες θα νιώθουν οικεία», λέει ο Σεργάκης. «Θέλουμε όποιος έρχεται εδώ να αισθάνεται άνετα, να παίρνει το χρόνο του, να δοκιμάζει τα κοσμήματα χωρίς να αισθάνεται ότι υπάρχει βιασύνη ή κάποια αίσθηση υποχρέωσης, χωρίς επισημότητες. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια φιλόξενη, ζεστή ατμόσφαιρα, έναν χώρο που προσκαλεί τους επισκέπτες του να αφεθούν και να απολαύσουν την εμπειρία».

Το κατάστημα θα φιλοξενεί τις signature συλλογές Immortelle, Charnière και Sigma, καθεμία από τις οποίες αντικατοπτρίζει τη δέσμευση του brand Yannis Sergakis για εξαιρετική δεξιοτεχνία και καινοτόμο σχεδιασμό. Πέρα όμως από αυτές, στο κατάστημα θα φιλοξενούνται exclusive σειρές όπως η Stellaris, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες αποκλειστικά στα ομώνυμα καταστήματα του δημιουργού στην Ελλάδα. Τέλος, εδώ θα εκτίθενται κι επιλεγμένα έργα ελληνικής τέχνης που θα εναλλάσσονται ανάλογα με τις εποχές και τις δημιουργικές διαθέσεις της ομάδας, εμπλουτίζοντας την εμπειρία shopping με ένα δυναμικό στοιχείο πολιτισμού.

Με αυτό το άνοιγμα, ο Γιάννης Σεργάκης προσκαλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης του φωτός να ανακαλύψουν μαζί με τα κοσμήματά του και ένα κομμάτι της ψυχής του στην καρδιά του Παρισιού. Σε μια γιορτή πολιτισμού, δεξιοτεχνίας και αγάπης για την ομορφιά που μας συνδέει όλους.

© 2024 tlife.gr