Ο Zuhair Μurad σχεδίασε μία capsule συλλογή για το brand Μarina Rinaldi

«Η δυναστεία των Τανγκ κυβέρνησε την αρχαία Κίνα για τριακόσια χρόνια μεταξύ του 618 και του 907 και, ανάμεσα στα πολλά ίχνη που άφησαν τα μέλη της, υπάρχει ένα που πάντα με γοήτευε: ήταν αυτοί που ξεκίνησαν την καλλιέργεια των παιώνιων στους μεγάλους αυτοκρατορικούς κήπους. Ακόμη και σήμερα η παιώνια αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό σύμβολο για τους Κινέζους, μαρτυρώντας τη γυναικεία ομορφιά, την αγάπη και την υγεία. Από εκεί ξεκίνησα για να σχεδιάσω την capsule συλλογή SS 2025 για την Marina Rinaldi».

Έτσι περιγράφει ο Zuhair Murad την έμπνευση πίσω από τη δεύτερη συνεργασία του με το brand ως guest designer.

Εξακολουθεί να επικεντρώνεται στα επίσημα φορέματα, ένα πραγματικό πάθος και top seller (όπως ακριβώς και τα νυφικά του) για το brand που ίδρυσε ο Λιβανέζος σχεδιαστής, γιατί όπως εξηγεί: «Τα εντυπωσιακά βραδινά φορέματα είναι κάτι περισσότερο από ένα ρούχο, είναι ένας τρόπος επένδυσης στην προσωπική ιστορία κάποιου». Και για άλλη μια φορά, οι άψογες γραμμές και ο πλούτος των χειροποίητων κεντημάτων δίνουν το έναυσμα για μια σειρά από «ρούχα που θα πέθαινες να φορέσεις».

Κρεμ, γαλάζιο του ουρανού, γαλαζοπράσινο και ροζ: τα χρώματα της συλλογής διαθέτουν τις ίδιες απαλές αποχρώσεις ενός άλλου χαρακτηριστικού στοιχείου της δυναστείας των Τανγκ, τα εκλεπτυσμένα πορσελάνινα σκεύη με τα οποία διακοσμούσαν τα παλάτια τους.

Οι παστέλ αποχρώσεις δίνουν ζωή στα σιφόν φορέματα, τα διακοσμημένα με πιέτες μπούστα και στις μακριές, πλισέ φούστες.

«Αυτές οι εμφανίσεις ντύνουν και αναδεικνύουν όλες τις γυναίκες» δηλώνει ο Murad, «μια πραγματική απόλαυση να τις φοράς».

Στα υλικά προλαμβάνονται το cady, η μεταξωτή ζορζέτα και οι χρυσές και ασημένιες παγιέτες ραμμένες στο χέρι πάνω σε τούλι για να δημιουργήσουν ένα πολύ εντυπωσιακό εφέ κύματος.

Οι γραμμές κυμαίνονται από ελαφρώς εφαρμοστές στο μπούστο που στη συνέχεια ανοίγουν, μέχρι ριχτές σαν πολυτελή καφτάνια, κεντημένα με μοτίβα παιώνιας. Όλα συμπληρώνονται από ένα υπέρ-κομψό κοστούμι με παντελόνι.

www.marinarinaldi.com

 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164