Ο Terry Richardson αποκλείστηκε από τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας. Ποιος ο λόγος;

Ο φωτογράφος μόδας Terry Richardson, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές τη σεξουαλικότητα των γυναικών στα έργα του, βρίσκεται στη “μαύρη λίστα” των δημοφιλέστερων περιοδικών μόδας.

Σύμφωνα με το The Daily Telegraph, ένα email κυκλοφόρησε τη Δευτέρα (23 Οκτωβρίου) στους εργαζόμενους των περιοδικών της Condé Nast International (Vogue, Vanity Fair, Wired και GQ), ανακοινώνοντας ότι η εταιρεία δεν θα συνεργαστεί πλέον με τον διάσημο φωτογράφο. Το προσωπικό πληροφορήθηκε επίσης ότι κάθε έργο του φωτογράφου που δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί, θα αντικατασταθεί με άλλο υλικό.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα το πρωί ο James Woolhouse (αντιπρόεδρος της Condé Nast) έστειλε στα περιοδικά όλων των χωρών το εξής: “Σας γράφω για ένα σημαντικό ζήτημα. Η Condé Nast δεν θα ήθελε να συνεργαστεί πλέον με τον φωτογράφο Terry Richardson. Οποιοσδήποτε έργο που έχει δημοσιευτεί ή ολοκληρωθεί, αλλά δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί, πρέπει να αντικατασταθεί με άλλο υλικό”.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί, είναι ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε κατά πάσα πιθανότητα λόγω των πολύ sexy φωτογραφιών που χαρακτηρίζουν τον καλλιτέχνη, αλλά και γιατί ο ίδιος έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές για την κακοποίηση των μοντέλων, κάτι που έχει αρνηθεί βέβαια.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Richardson έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας και της μουσικής, όπως η Beyoncé και η Lady Gaga. Επίσης, έχει σκηνοθετήσει ένα βίντεο της Miley Cyrus, για το οποίο η ίδια έδειξε δυσαρέσκειά της με το αποτέλεσμα. Τέλος, το 2012, το μοντέλο Kate Upton μίλησε εναντίον του Richardson, λόγω του ότι ο ίδιος δημοσίευσε ένα backstage video χωρίς την άδειά της, στο οποίο η Kate χορεύει με ένα κόκκινο μπικίνι.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164