Site icon TLIFE

Πέθανε ο Ρώσος σχεδιαστής Valentin Yudashkin

Ο σχεδιαστής  Βαλεντίν Γιουντάσκιν, ο πρώτος Ρώσος σχεδιαστής μόδας που έγινε δεκτός στην Ένωση Υψηλής Ραπτικής της Γαλλίας τη δεκαετία του 1990, πέθανε σε ηλικία 59 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος μόδας που είχε στη Μόσχα.

Ο Γιουντάσκιν μετά την αποφοίτησή του από τη σχολή σχεδιαστών μόδας της Βιομηχανικής Τεχνικής Σχολής της Μόσχας το 1986, θήτευσε δίπλα στον Ζάιτσεφ όπου έκανε την πρακτική του εξάσκηση.

 

Το 1991, ο Βαλεντίν Γιουντάσκιν έκανε αίσθηση στο Παρίσι με τη συλλογή Fabergé, ένα από τα φορέματα της οποίας δωρήθηκε στο Μουσείο του Λούβρου. Λάτρης των φωτεινών χρωμάτων και των πλούσιων διακοσμητικών στοιχείων, έχτισε μια ακμάζουσα επιχείρηση, που ξεκίνησε από ένα ατελιέ επί σοβιετικής εποχής για να γίνει ο πρώτος Ρώσος που έγινε δεκτός στο Syndicat de la Haute Couture της Γαλλίας το 1996.

Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο οίκος μόδας του, προέβαινε σε πωλήσεις των δημιουργιών του στις ΗΠΑ, την Ιταλία, το Βέλγιο, τη Βρετανία, το Κουβέιτ, τον Λίβανο και τη Σαουδική Αραβία. Το 2013 όταν ο Γιουντάσκιν έγινε 50 ετών, ο πρεσβευτής της Γαλλίας στη Ρωσία του απένειμε το παράσημο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής.

Φωτογραφίες Reuters

 

© 2024 tlife.gr