Πέθανε το iconic μοντέλο των 60’s Peggy Moffitt

Η Peggy Moffitt το διάσημο μοντέλο που μεσουρανούσε το 1960 έφυγε από την ζωή σε ηλικία 86 ετών το Σάββατο στο Μπέβερλι Χιλς.Σύμφωνα με δηλώσεις της οικογένειας της η Moffitt  πέθανε από επιπλοκές της άνοιας.

Photo by Sal Traina/WWD/Penske Media via Getty Images

 

H Moffitt, το χαρακτηριστικό αυστηρό γεωμετρικό κούρεμα της αλ΄λα και το statement μακιγιάζ της έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την Μοd αισθητική που καθόρισε μία ολόκληρη γενιά. Είχα από πολυ ωνρίς δημιουργήσει το δικό της signature look με αποκορύφωμα το ασύμετρο κοντό κούρεμα της   , που ονομάστηκε Five Point και δημιουργήθηκε  από τον ίδιο τον Vidal Sassoon. Στη συνέχεια  υπήρχε το εντυπωσιακό  μακιγιάζ των ματιών της, το οποίο ήταν εμπνευσμένο από το ιαπωνικό θέατρο καμπούκι και  περιλάμβανε πυκνές βλεφαρίδες και ένα έντονο cut eye eye liner  και τέλο λευκό χρώμα το εσωτερικό του ματιού.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Peggy Moffitt (@peggy_moffitt)

Την δεκαετία του 60 πόζαρε στο φακό του συζύγου της  και διάσημου φωτογράφου William Claxton και έγινε σύμβολο της τολμηρής αισθητικής των 60s.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Peggy Moffitt (@peggy_moffitt)

Δούλεψε και σαν ηθοποιός στις ταινίες: Blow-Up του Michelangelo Antonioni και Qui êtes-vous, Polly Maggoo του William Klein οι οποίες   αποτυπώνουν τον κόσμο της μόδας εκείνης της εποχής.

Η Μoffitt κράτησε το χαρακτηριστικό της look μέχρι το τέλος της ζωής της και θα την θυμόμαστε πάντα με αυτό!

Κεντρική φωτογραφία Getty

 

 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164