Site icon TLIFE

Millennials VS Gen Z: Μήπως η χρονιά που γεννήθηκες καθορίζει το στυλ σου;

Το τελευταίο διάστημα η αντιπαράθεση σε διάφορα επίπεδα είναι πολύ μεγάλο trend: Instagram ή TikTok, WhatsApp ή Snapchat, παγωμένα lattes ή matcha, millennial ή Gen Z;

 Άραγε η χρονιά που γεννηθήκαμε έχει σημασία για το πως τελικά ντυνόμαστε; Παρατηρώντας τόσο τα social όσο και την κανονική ζωή εκεί έξω ομολογώ ότι η Gen Z είναι πάντα ένα βήμα μπροστά. Εντοπίζει και υιοθετεί το trend πολύ πριν φτάσει στο mainstream! Tι να σου θυμίσω; Tις μπαντάνες στο κεφάλι, τις Ugg boots  ή τις κάλτσες με φλατ παπούτσια;

Γενικά όλα αυτά που όταν τα (ξανα)έβαλε η Gen Z όλοι εμείς αναρωτιόμασταν αν είναι so cool.

Δεν υπάρχει επίσης καμία αμφιβολία ότι οι ηλικίες κάτω των 27 ετών συγκεντρώνουν το είδος της αγοραστικής δύναμης που λατρεύει τα new trends,  είναι ανοιχτόμυαλη γενιά και της αρέσει να πειραματίζεται!

Από την άλλη οι millennials έχουν ξεπεράσει αυτή την αγωνιά να βάλουν πρώτοι ότι καινούργιο και τολμηρό προσγειώνεται στα trends.Προφανώς έχουν ανακαλύψει τι δεν τους πάει και είναι η γενιά που κρίνει πια με βάση το προσωπικό της στιλ χωρίς να λέει όχι σε huge trends! Παραμένει δημιουργική με μικρές δόσεις τόλμης και αναζητά το φορέσιμο trend!

Με μία γρήγορη δημοσκόπηση στο γραφείο, έγινε σαφές ότι υπάρχουν κάποιες τάσεις στις οποίες οι δύο γενιές δεν συμφωνούν και τις φοράνε εντελώς διαφορετικά! Έχεις περιέργεια; Ας ξεκινήσουμε:

Πανωφόρια

Η Gen Z δεν περιμένει να κάνει πολύ κρύο για να φορέσει την ψεύτικη γούνα της! Oγκώδης τολμηρή δύσκολο  να αγνοηθεί, η statement γούνα. Ειναι το πανωφόρι που   κερδίζει σε δημοτικότητα και η Gen Z  την φοράει non stop!

 

Οι millennials γενιά λατρεύει να ψωνίζει δερμάτινα. Μακροχρόνιο, διαχρονικό και πρακτικό, φορόντας αυτό το κομψό υλικο δεν θα κάνετε λάθος.Επιπλέν είναι πολύ πιο σοφιστικέ απο΄την γούνα και απογειώνει με μία κίνηση και το πιο basic σύνολο!

Αnimal print

To cow print  είναι το απροσδόκητο μοτίβο που έρχεται με φόρα να αντικαταστήσει την zebra. H Gen Z το έχει ήδη λατρέψει αλλά κυρίως σε αξεσουάρ. Τσάντες ή loafers με cow fur είναι τώρα πρώτα στην λίστα τους!

Aπό την άλλη μεριά οι millennials δεν αλλάζουν το κλασικό leopard μοτίβο που έχουν αγαπήσει. Το λέοπαρ έχει αποδείξει την στιλιστική του αξία και τα μεγαλύτερα fashion icon το φοράνε non stop όλα αυτά τα χρόνια.Επίσης είναι πιο κομψό από όλες τις απόψεις σε σχέση με το cow print και αν το βάλεις στην ντουλαπα σου δεν χάνει ποτέ την αξία του.

Kασκόλ

Ξέρουμε ότι η Gen Z λατρεύει τα 00s! Μιλώντας λοιπόν  για indie throwbacks, τα skinny κασκόλ που ήταν μόνιμο στοιχείο στο λαιμό των supermodels και των μουσικών τη δεκαετία του 2000  και τώρα κάνουν comeback στο στιλ της Gen Z! Τα λεπτά πλεκτά κασκόλ κερδίζουν έδαφος και είναι ιδανικά για τον ενδιάμεσο καιρό!

Οι millennials από την άλλη βρήκαν κάτι πιο πρακτικό για τον χειμώνα και ανακάλυψαν το πανωφόρι που έχει ενσωματωμένο το κασκόλ! Ετσι δεν σκέφτονται με τι θα σετάρουν το πανωφόρι αφού πολύ απλά το έχουν ήδη εκει! Παρο΄λα αυτά το συγκεκριμένο σχέδιο κάνει καριέρα 2 σεζον τώρα και είναι παό τα πι βολικά fashion item που έχουν υπάρξει ποτέ!

Ρομαντικά στοιχεία

Αν έχετε κάνει μια περιήγηση στο TikTok θα δεις ότι οι δαντέλα κυριαρχεί ακόμη!Οι δαντελένιες φούστες, τα παντελόνια και τις μπλούζες του καλοκαιριού επαναπροσδιορίζονται για το φθινόπωρο μέσω έξυπνου layering με πλεκτά, δερμάτινα μπουφάν και T-shirts από την Gen Z. Μπορεί να μην είναι η προφανής επιλογή για τον καιρό που κρυώνει σιγά σιγά αλλά  περιμένετε να δείτε πολύ περισσότερα από αυτά τα ρομαντικά στιλ όταν μπούμε στο party season!

Η millennials ερωτεύτηκαν το  ντεμπούτο show της νέας δημιουργικής διευθύντριας της Chloé, Chemena Kamali, το οποίο έδωσε ξανά ζωή σε μία αγαπημένη τους τάση:Tο boho. Aπό αυτή την τάση η Millennials ξεχώρισαν και φοράνε πάρα πολύ τις σιφόν αέρινες μπλούζες με μικρά βολάν. Μία τέτοια μπλούζα με τζιν και μπότες είναι στολή των millennials για αυτή την σεζόν!

© 2024 tlife.gr