Πανωφόρια: Η Alexa Chung επιβεβαιώνει το comeback ενός αγαπημένου παιδικού ρούχου

Είναι επίσημο, το  μοντγκόμερι είναι ξανά στο προσκήνιο και ένα πρόσωπο που ανοίγει το δρόμο για το παιδικό αυτό κομμάτι είναι η Alexa Chung.Η Βρετανίδα μούσα του στιλ και συγγραφέας είναι πάντα συντονισμένη στον κύκλο των τάσεων, πράγμα που σημαίνει ότι η επένδυσή της σε αυτό το παιδικό ρούχο δεν είναι τυχαία! Λίγες μέρες πριν η fashion expert τυλίχτηκε ζεστά με το παραδοσιακό ρούχο για να αντιμετωπίσει την παγωνιά του Λονδίνου, συνδυάζοντας το navy blue μοντγκόμερι της με γαλάζιο πουκάμισο και κλασικό wool παντελόνι!  

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexa Chung (@alexachung)

Το ονειρικό μοντγκόμερι της Alexa είχε το κλασικό σχέδιο. Με ίσια σιλουέτα, κουκούλα και σκούρα ξύλινα κουμπιά με κρεμ λεπτομέρειες από σχοινί, όπως δηλαδή το θυμόμαστε όλες μας… από το σχολείο!

Το συγκεκριμένο σχέδιο  ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα ως λειτουργικό στρατιωτικό πανωφόρι για το βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό. Το όνομα του είναι Duffle coat και  ονομάστηκε από τη βελγική πόλη Duffel, γνωστή για την παραγωγή του χοντρού μάλλινου υφάσματος που χρησιμοποιούνταν στα παλτά, και σχεδιάστηκε για να αντέχει στις σκληρές θαλάσσιες συνθήκες. Τα καθοριστικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου jacket περιλαμβάνουν κουκούλα, μεγάλες τσέπες και κουμπώματα που μπορούν εύκολα να χειριστεί κάποις και με γάντια. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές, καθώς φορέθηκε τόσο από ναύτες όσο και από αξιωματικούς.

 Victoria Beckham-Picture by: / SplashNews.com

Η αναβίωση του duffle coat έγινε στο show AW24 της Victoria Beckham, η οποία αναβάθμισε αυτό το κλασικό κομμάτι με το δικό της σχεδιαστικό twist. Τα vintage αυτά πανωφόρια συνδυάζουν τέλεια την παιδική γοητεία με τον βρετανικό εκλεκτικισμό, δύο στοιχεία που συμπυκνώνουν απόλυτα το προσωπικό στυλ της Αlexa Chung.

Κεντρική φωτογραφία @alexachung

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164