Τα items που χρειάζεσαι για το πιο απολαυστικό, winter cocooning -μέσα και έξω από το σπίτι!

Μπορεί ο Δεκέμβριος να μη μας έκανε το χατίρι, να θύμιζε περισσότερο Δεκέμβριο στην Αυστραλία και όχι χειμώνα στην Ευρώπη, ο Ιανουάριος όμως μας έχει δείξει το παγωμένο πρόσωπό του from day one (που λέμε και στο χωριό μου). Οι μέρες παραμένουν ηλιόλουστες, αλλά η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το κρύο είναι αναζωογονητικό κι εγώ τρελαίνομαι, γιατί λατρεύω αυτόν τον καιρό και αυτή την εποχή γενικότερα. Χειμώνας και cocooning ή αλλιώς χουχούλιασμα –για να μιλήσουμε και λίγο τη γλώσσα μας– πάνε πακέτο.

Όταν ο υδράργυρος πέφτει απότομα, θέλεις να είσαι στα ζεστά 24/7. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα να μείνεις σπίτι, μπροστά στο τζάκι, αγκαλιά με την πιο χουχουλιάρικη κουβέρτα σου, φορώντας χνουδωτές πιτζάμες, πλεκτές κάλτσες και παντόφλες. Αν και αυτό είναι μια σκέψη φανταστική, που ανυπομονώ να κάνω πράξη, μόλις ολοκληρώσω αυτό το άρθρο και φύγω από το γραφείο. Στα ζεστά μπορείς να είσαι και όταν επιλέξεις να βγεις –για φαγητό, καφέ ή ακόμα και για να πας τον σκύλο σου βόλτα. Αρκεί να επιλέξεις το κατάλληλο outfit. Μια βόλτα στο The Mall Athens είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι. Εκεί θα βρεις όλα τα cosy items, για να ζεις κάθε μέρα του χειμώνα το πιο απολαυστικό cocooning είτε εντός είτε εκτός σπιτιού. Μάθε παρακάτω τι επέλεξα εγώ, για να αντιμετωπίσω τις πιο κρύες ημέρες του χρόνου με στιλ… στα ύψη!

8 must-have items για να ζήσεις τον πιο cosy, χουχουλιάρικο χειμώνα της ζωής σου: 

Φόρμα και φούτερ, Sugarfree. 

Αν είχα την επιλογή, θα πέρναγα όλο τον χειμώνα μέσα σε ένα oversized φούτερ και μια άνετη, φαρδιά φόρμα. Θεωρώ πως είναι ένα super casual co-ord, που (με το κατάλληλο styling) μπορεί να απογειώσει τις χαλαρές εμφανίσεις σου. Αυτόν τον Ιανουάριο, το επιλέγω σε olive απόχρωση –που είναι ultra hot. Θα το συνδυάσω με ένα maxi παλτό, sneakers, beanie ή jockey hat και χρυσά κοσμήματα. Θα το βάλω βέβαια και στο σπίτι, όταν θα έρθουν οι φίλοι μου για επιτραπέζια και κρασί δίπλα στο τζάκι.

Σουέντ co-ord και πλεκτή ζακέτα, Regalinas. 

Και μιας και αναφέρθηκα παραπάνω στα co-ords, θεωρώ πως δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή για τις κρύες ημέρες του χειμώνα από ένα σουέντ two-pieces σύνολο, που θα σου λύσει τα χέρια. Είναι δύσκολα τα πρωινά ξυπνήματα, όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή. Κρίμα είναι να αποχωρίζεσαι το fluffy πάπλωμά σου νωρίτερα από ότι θα μπορούσες, προκειμένου να έχεις χρόνο για styling. Ενώ στην περίπτωση αυτή πάμε στα τυφλά. Το σετ –που έχει και ζώνη στη μέση, οπότε δημιουργεί την τέλεια σιλουέτα– ένα ζευγάρι sneakers ή και μποτάκια αν θέλεις, κοσμήματα και μια πελώρια, XXL, πλεκτή ζακέτα. Και κάπως έτσι η παγωνιά δεν θα μας νικήσει… 

Προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος, The Body Shop. 

Το skincare είναι απαραίτητο κάθε μέρα. Πόσο μάλλον όταν το κρύο είναι τσουχτερό. Τότε είναι που πρέπει να περιποιούμαστε ακόμα περισσότερο την επιδερμίδα του προσώπου μας, τα χέρια μας, τα χείλη μας. Γι’ αυτό, σε αυτή τη φάση, σου προτείνω να επενδύσεις σε προϊόντα που ενδείκνυνται για τις χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτά θα είναι οι απόλυτοι σύμμαχοί σου! Μια καλή κρέμα χεριών ΚΑΙ ποδιών –γιατί τα καημένα τα πέλματά μας, στριμωγμένα μέσα στις μπότες και τα μποτάκια όλη μέρα, περνάνε δύσκολα– ένα αποτελεσματικό body butter για ενυδάτωση στο maximum και μια καλή ενυδατική κρέμα προσώπου. Μάσκες και άλλες μάσκες (οι μάσκες είναι χρήσιμες σε κάθε καιρό) και έτοιμη. Υπέρλαμπρη, φρέσκια, νέα, ακόμα και σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Βελούδινες πιτζάμες, Minerva. 

Πιτζαμούλες. Όσες και αν έχω –κι έχω τόσες πολλές, που το συρτάρι πια δυσκολεύεται να κλείσει– δεν τις βαριέμαι ποτέ. Πάντα θα παίρνω και ένα ακόμα σετ. Ακόμα και μέσα στο σπίτι, ακόμα και τις ημέρες που δεν θέλω να δω άνθρωπο μπροστά μου, μου αρέσει να είμαι περιποιημένη. Για αυτό, επιλέγω σχέδια που έχουν κάτι να πουν. Όπως το παραπάνω βελούδινο μπλε σετ, που μοιάζει με την πιο ζεστή αγκαλιά.

Πλεκτό σετ, faux fur πανωφόρι και bucket hat, United Colors of Benetton. 

Αν ο χειμώνας ήταν πανωφόρι, θα ήταν σίγουρα αυτό το φανταστικό, fluffy faux fur jacket. Δεν υπάρχει κάτι πιο ζεστό από αυτό, να ξέρεις. Κι αν το συνδυάσεις με κάτι πλεκτό από μέσα, όπως έκανα εγώ, μπορείς να περάσεις όλη την ημέρα εκτός σπιτιού χωρίς απολύτως καμία ανησυχία. Όσο για το shearling bucket hat, είναι η τέλεια εναλλακτική, αν δεν θέλεις να φορέσεις για ακόμα μια φορά το σκουφί σου.

Καστόρινα slides με γούνινη λεπτομέρεια, Parex. 

Προσπαθούσα να σκεφτώ ένα χουχουλιάρικο ζευγάρι παπούτσια, που να είναι άνετο και ζεστό αλλά να μην χάνει σε στιλ. Και το βρήκα! Είναι αυτά τα καστόρινα slides, που βλέπουμε παντού την τελευταία χρονιά, είτε φορεμένα μόνα τους είτε συνδυασμένα με ψηλές, πλεκτές κάλτσες. Εγώ αυτά τα φοράω μέσα και έξω από το σπίτι. Με τα wide-leg jeans μου, με τις φόρμες μου, με τα κολάν μου. Αλλά και στο σπίτι με τις πιτζάμες μου, γιατί το άτιμο το πλακάκι είναι κρύο αυτές τις ημέρες.

Λεοπάρ, σατέν νυχτικό με δαντελένιες λεπτομέρειες, Yamamay. 

Όσο περισσότερο κρύο κάνει έξω, τόσο πιο κοντά θα θέλεις να είσαι με τον σύντροφό σου. Έτσι δεν είναι; Οπότε, πέρα από τις χουχουλιάρικες πιτζάμες, θα σε συμβούλευα να επιλέξεις και ένα πιο sexy, πιο θηλυκό homewear item. Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί η βραδιά… Κι ας χιονίζει έξω!

Πλεκτά μαξιλάρια, Διάφανο.

Και αφού τελειώσουμε με τις αγορές των ρούχων και των αξεσουάρ, δεν μπορούμε να μην πάρουμε και κάτι για το σπίτι. Εγώ με αυτή τη φιλοσοφία πηγαίνω πάντα για shopping. Θα αφήσουμε το σπίτι χωρίς μια cosy πινελιά; Και πώς θα μπούμε στο mode cocooning; Αυτή τη φορά, εστίασα την προσοχή μου σε μαξιλάρια. Υπέροχα, ιδιαίτερα, πλεκτά σχέδια, που θα αναβαθμίσουν το σαλόνι αλλά και το υπνοδωμάτιό μου, που θα κάνουν τον καναπέ και το κρεβάτι μου τον απόλυτο go-to «προορισμό» του χειμώνα.

Φωτογραφίες: Χρήστος Αβραάμ

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164