Site icon TLIFE

Το νέο slogan t-shirt του Dior δεν εννοεί αυτό που νομίζεις!

Την περασμένη σεζόν η Maria Grazia Chiuri πήρε τη θέση της creative director στον οίκο Dior και -ναι- ήταν η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να κάτσει σε αυτήν την “καρέκλα” από τότε που ιδρύθηκε ο οίκος. Στην πρώτη συλλογή που δημιούργησε, λοιπόν, λάνσαρε ένα t-shirt με το γνωστό logo “We Should All Be Feminists”. Και όλοι περιμέναμε να δούμε τι άλλο θα σκεφτόταν για τη συλλογή Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018.

Μόλις εχθές έγινε το show του οίκου και το πρώτο μοντέλο βγήκε στο catawalk φορώντας μια μαρινιέρα που έγραφε “Why have there been no great women artists?”. Αμέσως οι fan του οίκου ξεκίνησαν τα αρνητικά σχόλια. Όπως ο fashion blogger Bryan Boy που ανέβασε σαν story στο instagram το εξής: “Φαντάζομαι ότι η Frida Kahlo ή είναι άντρας ή δεν είναι μεγάλη καλλιτέχνης”.

Αλλά η εν λόγω δήλωση είναι στην πραγματικότητα ο τίτλος ενός δοκιμίου του 1971 που έγραψε η Linda Nochlin, η οποία διερευνά το θέμα της ιστορίας της φεμινιστικής τέχνης. Δηλαδή αναλύει την ιστορία των γυναικών που με δυσκολία έχουν καταφέρει να επιτύχουν στις τέχνες όλα αυτά τα χρόνια, καθώς οι άνδρες βρίσκονται πάντα στην κορυφή και είναι πιο ευνοημένοι από την κοινωνία.

Την ημέρα πριν από την επίδειξη, ο Dior ανάρτησε στο Instagram ένα βίντεο backstage που η Chiuri θέτει την ερώτηση: “Υπάρχει γυναικεία τέχνη και αρσενική τέχνη; Όχι, δεν νομίζω ότι υπάρχει. Υπάρχουν γυναίκες καλλιτέχνες σε πολλούς τομείς. Βεβαίως, δεν είναι τόσες πολλές για λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με την ικανότητα. Κάθε ιστορία είναι συγκεκριμένη για κάθε άτομο. Δεν είναι συγκεκριμένη το φύλο του ατόμου. Κάθε γυναίκα έχει κάτι να πει”.

Το τοπ “We Should All Be Be Feminists” της περασμένης σεζόν έδωσε μέρος των εσόδων στο Ίδρυμα Clara Lionel της Rihanna. Οπότε ελπίζουμε ότι ο οίκος θα προσθέσει μια φιλανθρωπική νότα στο νέο του τοπ.

© 2024 tlife.gr