Παπούτσια: Οι τάσεις που θα φορεθούν περισσότερο αυτό το καλοκαίρι

Κανένα σύνολο δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς ένα υπέροχο ζευγάρι παπούτσια. Για αυτό και σήμερα σου παρουσιάζουμε τις μεγαλύτερες τάσεις που εντοπίσαμε στα runway για το φετινό καλοκαίρι. Πριν ξεκινήσεις την λίστα σου, με όσα χρειάζεσαι φέτος στην καλοκαιρινή σου ντουλάπα, κάνε μία απολαυστική βόλτα στα catwalks, μέσα από το ρεπορτάζ που σου ετοιμάσαμε και δες τι προτείνουν οι μεγαλύτεροι οίκοι για αυτή την σεζόν.

Περάσαμε σχεδόν ένα χρόνο μέσα στο σπίτι και τα περισσότερα παπούτσια μας έμειναν αφόρετα, έτσι τώρα έχουμε επενδύσει τις ελπίδες μας για σύνολα ολοκληρωμένα στο καλοκαίρι και στην άνοιξη, οπού φαίνεται ότι  θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα του στιλ. Την τιμητική τους έχουν για μία ακόμη χρονιά τα  πέδιλα, οι παστέλ αποχρώσεις, οι πλατφόρμες, αλλά και οι ανοιξιάτικες μπότες.

Αφήνοντας πίσω μία χρονιά που η άνεση ήταν το κυρίαρχο στην εμφάνιση μας, αυτή θα είναι και η βασική προϋπόθεση για τα καλοκαιρινά παπούτσια, ώστε η μετάβαση μας να είναι ομαλή. Δεν έχουμε ακραία σχέδια, αλλά πρακτικά κυρίως κομμάτια που φοριούνται άνετα, χωρίς ιδιαίτερα προσπάθεια όλη μέρα αλλά δίνουν στιλ στην εμφάνιση σου.

Clogs

Ηermes

Tα clogs ανήκουν στην κατηγορία παπουτσιών που ή τα λατρεύεις ή τα μισείς. Ήδη από πέρσι έκαναν την εμφάνιση τους αλλά πλέον θα μπουν σε όλες τις ντουλάπες. Κορυφαίοι οίκοι όπως Hermès και  Louis Vuitton μας έδειξαν σύνολα με clogs κάνοντας τα must have για φέτος. Άνετα και με ένα ιδιαίτερο στιλ θα ολοκληρώσουν τα denim σύνολα σου ή τα αέρινα σου φορέματα ενώ θα τα φορέσεις από την παραλία μέχρι την βόλτα σου στο νησί το βράδυ με shorts και ρομαντικό πουκάμισο.

Αλυσίδες

Victoria Beckham

Έχετε δοκιμάσει ποτέ να βάλετε αξεσουάρ… στο αξεσουάρ; Oι αλυσίδες έχουν αναβιώσει τα τελευταία χρόνια, και όχι μόνο για κοσμήματα. Εδώ και σεζόν τις βλέπουμε και στα παπούτσια με την Victoria Beckhmam και τον Versace φέτος να το κάνουν κυρίαρχη τάση στα παπούτσια τους. Είναι μία μικρή λεπτομέρεια, που όμως ανανεώνει όλο το σύνολο σου, αφού δεν παύει να είναι ένα… κόσμημα! Θα σου το προτείναμε με minimal φορέματα ή ολόσωμες φόρμες, ώστε να έχεις μία ισορροπιά στο αποτέλεσμα σου.

Σαγιονάρες

Αν νομίζατε ότι οι σαγιονάρες ήταν πέρσι μεγάλη τάση, ετοιμαστείτε για την φετινή επικράτηση τους. Σε μία εποχή που το ζητούμενο είναι η άνεση, οι σχεδιαστές έβαλαν αυτό το κομμάτι παντού: με μαγιό, με φόρεμα, με κουστούμι, δεν υπάρχει look που να μην το συνδυάζεις πλέον με την σαγιονάρα. Η μεγάλη αλλαγή είναι στην σόλα, που γίνεται πιο παχιά σαν πλατφόρμα αλλά και στα υλικά με την ψάθα να κερδίζει έδαφος στα catwalks.

Flatforms

Φέτος οι σχεδιαστές έκαναν μία επαναφορά τάσεων της δεκαετίας του ’90 με τις flatforms να κερδίζουν έδαφος, αφού έχουν και την ζητούμενη άνεση της εποχής. Οίκοι όπως Versace και Erdem μας έδειξαν flatforms με όμορφα χρώματα και νέα σχέδια που έβαλαν το παπούτσι αυτό στις τάσεις του φετινού καλοκαιριού. Ιδανικές για αέρινες γραμμές σε παντελόνι και φόρεμα. Απόφυγε τις αν έχεις λεπτές γάμπες και μην τις σετάρεις με office look, τύπου midi φόρεμα και κουστούμι σε κλασικό ύφος.

Loafers

Aγαπημένη τάση εδώ και πολλές σεζόν, δίνουν σοφιστικέ ύφος στην εμφάνιση, εξασφαλίζουν άνεση και είναι επένδυση αφού παραμένουν σχεδόν κάθε εποχή στα must haves. Σίγουρα θα ολοκληρώσουν άψογα τα androgyne σύνολα σου, αλλά φέτος δοκίμασε τις και με φορέματα ή shorts συνδυασμένα με πουκάμισα, για αλλαγή.

Κitten heel

Acne Studio

Ή αλλιώς χαμηλό τακούνι, που έρχεται να επιβεβαιώσει την πρακτική χρήση των παπουτσιών για φέτος, ώστε να σου εξασφαλίζουν άνεση όλη μέρα και κυρίως να μπορείς να τα φορέσεις με τα περισσότερα σύνολα σου. Mules, γόβες και πέδιλα με αυτό τo πρακτικό τακούνι είναι φέτος τα must have.

Αnklet

Jacquemus

Tα πέδιλα που δένουν στον αστράγαλο θα φορεθούν πολύ αυτή την σεζόν. Συνήθως η μύτη τους είναι τετράγωνη, ενώ το τακούνι σχετικά χαμηλό. Αυτό το στυλ δίνει έμφαση στα πόδια σας με έναν κομψό τρόπο, για να προσθέσετε έναν εκλεπτυσμένο αέρα σε οποιαδήποτε σύνολο τα σετάρετε.

Οxfords

Louis Vuitton

Μια άλλη τάση που φαίνεται να έχει απογειωθεί χάρη στον οίκο Louis Vuitton είναι τα oxfords. Φέτος θα τα δεις με δύο χρωματικούς τόνους και είναι το casual παπούτσι που θα αντικαταστήσει τα πανύψηλα πέδιλα, αφού θα τα φορέσεις με άνετα παντελόνια και με χαλαρό styling από τώρα και μέχρι το… φθινόπωρο.

Fishnet

Fendi

Πολλοί σχεδιαστές χρησιμοποίησαν αυτή την τεχνική που θυμίζει λίγο δίχτυ, σε αξεσουάρ και παπούτσια, με κορυφαίο τον οίκο Fendi που μας παρουσίασε εξαιρετικά κομψά και γυναικεία παπούτσια κατασκευασμένα από διάτρητο υλικό σε διάφορα παστέλ χρώματα, ενώ ο Dior έβαλε αρβιλάκια σε τέτοιο ύφος στο catwalk. Mια εντελώς νέα τάση που αξίζει να δοκιμάσεις σαν ενημερωμένη fashionista.

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164