Site icon TLIFE

5 Ελληνικά beauty brands που αξίζει να ανακαλύψεις και δοκιμάσεις

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα Ελληνικά beauty brands κάνουν την εμφάνιση τους. Όλα τους έχουν μία πιο βιώσιμη φιλοσοφία με σεβασμό στην επιδερμίδα και το περιβάλλον. Με προϊόντα για πρόσωπο και σώμα που αξίζει να ανακαλύψεις. Με φυσικά συστατικά και διαφορετική προσέγγιση στην beauty κατηγορία, στη συνέχεια θα δεις τα 5 αγαπημένα μου. 

Kyklos Cosmetics by Elena Lenou

O κύκλος συμβολίζει την ολοκλήρωση, την πληρότητα, την τελειότητα και την αιωνιότητα. Συμβολίζει την ομορφιά που δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Τη σύνδεση του σώματος με την ψυχή. Πρόθεση μας είναι να δημιουργήσουμε καλλυντικά προϊόντα που να βασίζονται μόνο σε φυσικά καλλυντικά με σεβασμό και ευθύνη απέναντι στον καταναλωτή αλλά και στο περιβάλλον. 
 
Στόχος του brand είναι να αναδείξει πόσο σημαντικό είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας και να τον αποδεχόμαστε, καλλιεργώντας ταυτόχρονα την εσωτερική και την εξωτερική μας ομορφιά.  Η καινοτομία: Ελαιόλαδο εμπλουτισμένο με ενεργό οξυγόνο. Είναι αυτό που μας διαφοροποιεί από όλα τα αντίστοιχα προϊόντα στον χώρο της κοσμητολογίας.
 
Είναι ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό υλικό για το οποίο η εταιρία διαθέτει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Το ελαιόλαδο με ενεργό οξυγόνο προκύπτει έπειτα από πολύωρη επεξεργασία του αγνού έξτρα παρθένου ελαιολάδου με ιατρικό οξυγόνο. Μέσα από αυτή την διαδικασία το τελικό προϊόν είναι ένα λάδι το οποίο διατηρεί όλες τις βιταμίνες του ελαιολάδου αλλά έχει θυλακισμένες και τις ιδιότητες του ενεργού οξυγόνου.

Κατά την εφαρμογή του οξυγονώνονται βαθιά τα κύτταρα της επιδερμίδας μεταφέροντας ταυτόχρονα σ’ αυτά και βιταμίνη Ε. Παρ’ όλο που το ανθρώπινο σώμα είναι εξαιρετικά αδιαπέραστο, χάρη σ’ αυτόν τον μηχανισμό οξυγονώνεται σε βάθος το δέρμα. 

 

SOMA+SOUL

Η όλη φιλοσοφία του brand, εμπνέεται από τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, οι οποίοι πίστευαν ότι ένα όμορφο σώμα ήταν το αποδεικτικό στοιχείο μιας υπέροχης ψυχής. Η SΟΜΑ+SOUL πιστεύει σε μια ολιστική προσέγγιση για τη θρεπτική περιποίηση της επιδερμίδας, μια προσέγγιση που αγγίζει την εσωτερική θεά της γυναίκας και την εξωτερικεύει, μέσω καθαρών προϊόντων. Στόχος της SOMA+SOUL είναι να φέρει το Clean Beauty στην Ελλάδα και να  γίνει σωστή ενημέρωση στους καταναλωτές για προϊόντα που είναι ασφαλή για τον ανθρώπινο οργανισμό, και ταυτόχρονα να προβάλει τα Ελληνικά συστατικά και την Ελληνική ομορφιά στην Αμερική. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: H  SOMA+SOUL ιδρύθηκε στην Βοστώνη των ΗΠΑ και ακολουθεί πιστά τις αμερικάνικες προδιαγραφές του Clean Beauty. Η founder & CEO της εταιρίας Έλενα Κουτσούκου ζει στην Αμερική τα τελευταία 10 χρόνια όπου και ανακάλυψε το clean beauty.

Το brand παράγει τα προϊόντα στην Ελλάδα, με πρώτες ύλες από Έλληνες παραγωγούς και φέρουν πιστοποιήσεις: COSMOS, CrueltyFree, Vegan και βεβαίως  πιστοποιήσεις ΕΟΦ. Η SOMA+SOUL προσφέρει μια πολυτελή σειρά από μάσκες προσώπου, ντεμακιγιάζ και λάδια σώματος που παρασκευάζονται από ελιές, βερίκοκα, ανθόνερα και άλλα ελληνικά φυτά. Τα Χριστούγεννα θα βγει και ο ορός προσώπου με βιταμίνη C, υαλουρονικό και έλαιο φραγκόσυκου.

Aegli Premium Organics

Η  AEGLI-PREMIUM ORGANICS είναι ελληνική εταιρεία και έχει πάρει το όνομά της από τη μυθική Αίγλη [Anc.Greek: Αἴγλη], κόρη του θεού Ασκληπιού της Ελληνικής μυθολογίας, σύμβολο της λάμψης και της ομορφιάς που πηγάζουν από την καλή υγεία!Δημιουργήθηκε από την DrΈρρικα Παπαβενετίου Ιατρό, Διατροφολόγο & Ομοιοπαθητικό με στόχο να ενισχυθεί η κοινότητα των ανθρώπων που αντιλαμβάνονται ολιστικά την ομορφιά σαν αποτέλεσμα καλής υγείας, εσωτερικής ισορροπίας και σύνδεσης με το περιβάλλον. Η AEGLI-PREMIUM ORGANICS αποτελεί το πρώτο ελληνικό brand που συνδυάζει την «καθαρή» ομορφιά με πιστοποιημένα βιολογικά συστατικά προσφέροντας αποτελεσματικότητα και ασφάλεια, χωρίς να θυσιάζονται η υφή, το άρωμα και η ευχαρίστηση στην καθημερινή χρήση, απαραίτητα χαρακτηριστικά των προϊόντων προσωπικής περιποίησης.

Η ομάδα της AEGLI εμπνέεται από την ελληνική  χλωρίδα και τον πλούτο της παγκόσμιας βιοποικιλότητας, αναζητά διαρκώς πληροφορίες από όλο τον κόσμο και παράγει καλλυντικά προϊόντα στην Ελλάδα ακολουθώντας ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο αναφορικά με στην επιλογή των Ά υλών αλλά και την παραγωγική διαδικασία. Δεν χρησιμοποιούνται πρώτες ύλες με αποδεδειγμένη επιβλαβή επίδραση αλλά και όσες έχουν ελλιπή σχετική πληροφορία για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.  Όλα τα φυσικής προέλευσης συστατικά είναι βιολογικής καλλιέργειας για τον αποκλεισμό τυχόν χημικών υπολειμμάτων, δεν χρησιμοποιούνται πρώτες ύλες ζωικής προέλευση, δεν γίνονται πειράματα σε ζώα, ούτε χρησιμοποιούνται πρώτες ύλες που έχουν δοκιμαστεί στα ζώα. Όλα τα προϊόντα είναι vegan, χωρίς γλουτένη, χωρίς χημικά αντηλιακά φίλτρα, με συσκευασίες ανακυκλώσιμες φιλικές προς το περιβάλλον. Μέσα από την έρευνα, τη δημιουργία, την αναζήτηση, την ανάπτυξη και τη σύνδεση η AEGLI υποστηρίζει την ευρύτερη αλλαγή του τρόπου ζωής, όπου θα συμβαδίζουν η σύγχρονη ολιστική αντιμετώπιση της ομορφιάς με την φροντίδα, τη στήριξη, την υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος. Η υγιής ομορφιά είναι η φυσική τάση του ανθρώπου και χαράζει ένα χαρούμενο μονοπάτι για την ευζωία!

Aeanon 

Η ιστορία της Aenaon° ξεκίνησε πριν τρία χρόνια στο Διεθνές Συνέδριο Δερματολογίας και Αισθητικής στο Abu Dhabi (AIDA), όπου η Εύα Τσαντή, Χημικός MSc και δημιουργός του brand, μετά από 12 χρόνια αδιάκοπης έρευνας παρουσίασε για πρώτη φορά την ανακάλυψή της πάνω στην τεχνολογία της «βιομεταφοράς» ενεργών συστατικών, εντυπωσιάζοντας το διεθνές επιστημονικό κοινό. Πλέον, σε μόλις τρία χρόνια πορείας, η Aenaon° έχει καταφέρει να επεκταθεί στις αγορές της Ασίας και να γίνει το αγαπημένο μυστικό ομορφιάς πολλών γυναικών.

Ξεκινώντας με αφετηρία τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου δερματολόγοι και πλαστικοί χειρουργοί εμπιστεύτηκαν την Aenaon°, κατάφερε να επεκταθεί ευρύτερα στη Μέση Ανατολή, έχοντας εξασφαλίσει πλέον την  παρουσία του brand σε Ιορδανία, Κατάρ,  Ντουμπάι,  Άμπου Ντάμπι και Τουρκία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρωτεύουσα Ντόχα του Κατάρ, το brand διατηρεί το δικό του corner στο πολυτελές εμπορικό κέντρο Gold Apple.

Η Aenaon° γεννήθηκε με έναν ισχυρό σκοπό: τη δημιουργία μίας σειράς καλλυντικών προϊόντων που συνδυάζει άμεσα ορατά κλινικά αποτελέσματα και ένα μοναδικό ‘sensorial experience’ χωρίς τη χρήση skin aggressive συστατικών. Η εταιρεία επενδύει σε έρευνα και ανάπτυξη για να προσφέρει καινοτόμες λύσεις που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της γυναίκας, προσεγγίζοντας την ομορφιά με ακρίβεια και σεβασμό στη λεπτομέρεια.

Eleusis 

To 2018, η Ντίνα Ζερβού, Χημικός Μηχανικός, έπειτα από 15 χρόνια στον Σχεδιασμό και την Παραγωγή Καλλυντικών Προϊόντων, αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της μονοπάτι και ίδρυσε το ελληνικό indie skincare brand Eleusis Cosmetics.

“…Έχοντας αποκτήσει εμπειρία σε όλα τα τμήματα που έχουν σχέση με την ανάπτυξη, την παραγωγή και την ποιότητα των προϊόντων, μελέτησα πολύ το αντικείμενό μου και απέκτησα σφαιρική εμπειρία. Αυτός ο συνδυασμός ιδιοσυγκρασίας και εμπειρίας, με οδήγησε να αφήσω μια πολύ καλή θέση στην παραγωγή φαρμακευτικής εταιρείας και να αναπτύξω το brand Eleusis“

“…Σίγουρα υπήρξε ανησυχία και άγχος μέχρι να αποφασίσω να αφήσω μια σίγουρη καριέρα και να κάνω ένα νέο βήμα, ένα ολοκαίνουριο project με μοναδική πρόκληση. Ωστόσο είμαι τόσο προσηλωμένη στον στόχο μου, που δεν άφησα τις φοβίες να υπερτερήσουν του οράματός μου και όταν βρέθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες τόλμησα και δεν μετάνιωσα“

 

© 2024 tlife.gr