Όσκαρ: δέκα iconic χτενίσματα που έχουν γράψει ιστορία

Μπορεί τα φετινά Όσκαρ να είναι πολύ διαφορετικά, ωστόσο η 93η τελετή θα προβληθεί με έναν πέρα για πέρα νέο τρόπο αυτή την Κυριακή από το ABC. Και με δεδομένο ότι μιλάμε για το μεγαλύτερο red carpet event όλου του χρόνου αλλά και ότι μας έχει λείψει όσο ποτέ άλλοτε ο glam εαυτός μας, η ανυπομονησία και το ενδιαφέρον όλων για τις εμφανίσεις των star είναι μεγάλη. 

Μετράμε ελάχιστες ώρες μέχρι την τελετή αλλά για να καλύψουμε το κενό αποφασίσαμε να κάνουμε μια beauty αναδρομή στα πιο αγαπημένα μας οσκαρικά χτενίσματα που έγραψαν ιστορία. Δες παρακάτω και διάλεξε και το δικό σου αγαπημένο!

Julia Roberts 2001

H Julia Roberts αποφάσισε να σετάρει την Valentino τουαλέτα της με ένα bouffant χτένισμα εμπνευσμένο από τα 50’s- 60’s στο οποίο, όμως, οι experts έδωσαν αέρα ανανέωσης με μια βαθιά χωρίστρα και τον όγκο στην κορυφή του κεφαλιού. 

Michelle Williams, 2006

Αυτό το μουσταρδί φόρεμα σεταρισμένο με τα σκούρα κόκκινα χείλη είναι μια από τις πιο iconic εμφανίσεις όλων των οσκαρικών εποχών. Ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το ίδιο αν η Michelle Williams δεν είχε αυτό το messy, χαμηλό και χαλαρό πιάσιμο με τις σπαστές φράντζες που έπεφταν στο πρόσωπο. 

Jennifer Aniston, 2009

H Jennifer Aniston είναι η βασίλισσα των effortless αλλά chic εμφανίσεων και παρά το γεγονός ότι σε κάθε red carpet event επιλέγει να έχει τα μαλλιά της απλά, στα Όσκαρ εκείνης της χρονιάς αποφάσισε να δώσει ένα twist πιάνοντας το μπροστινό μέρος των μαλλιών της πλεξίδα- στεφάνι ενώ οι άκρες τους διατηρούσαν τον messy χαρακτήρα τους. 

Angelina Jolie, 2012

Είναι η χρονιά που το… πόδι της Angelina Jolie έκλεψε όλες τις εντυπώσεις, τόσο μάλιστα που απέκτησε και τον δικό του λογαριασμό στο twiter. Οι λάτρεις, όμως, της ομορφιάς δεν μπορούσαν παρά να εστιάσουν σε αυτό το bombshell χτένισμα!

Lupita Nyong’o, 2014

Μοιάζει σαν να ήταν χθες κι όμως έχουν περάσει επτά ολόκληρα χρόνια από τότε που η Lupita Nyong’o έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ της. Η τουαλέτα της σε αυτό το σιελ χρώμα ήταν μαγική αλλά λατρέψαμε εξίσου τα μαλλιά της με αυτό το Fred Leighton headband που ήταν κυριολεκτικά (!) κόσμημα. 

Zendaya, 2015

H Zendaya κάνει μαγικές εμφανίσεις έτσι κι αλλιώς κι έχει την τάση να μεταμορφώνεται, αλλά αυτή της η εμφάνιση από τα Όσκαρ ήταν από τις πιο αγαπημένες μας! “Η επιλογή μου να έχω τα μαλλιά μου ράστα στα Όσκαρ ήταν για να υπενθυμίσω σε ανθρώπους που έχουν το ίδιο χρώμα δέρματος με εμένα πως έχουμε πολύ ωραία μαλλιά!”, έγραψε στο instagram της. 

Jennifer Lopez, 2015

To πιο δύσκολο πράγμα στο hairstyling είναι να δημιουργείς χτενίσματα τα οποία με μια πρώτη ματιά μοιάζουν απλά και να τα κάνεις να δείχνουν έτσι! Το ponytail της Jennifer Lopez στα Όσκαρ εκείνης της χρονιάς ήταν υπέροχο: έμοιαζε effortless, είχε το τέλειο μήκος αλλά και το τέλειο ρομαντικό τελείωμα. 

Chirssy Teigen, 2016

Η τέλεια γαλλική πλεξίδα με όγκο στην κορυφή, λεπτομέρεια στις φαβορίτες και αυτό το επίσης messy τελείωμα με το λεπτό λαστιχάκι. 

Emma Stone, 2017

H Emma Stone εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ με ένα ολοκαίνουργιο κούρεμα που έγινε λίγο πριν την εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί. Το credit για το κούρεμα πηγαίνει στην Mara Rozak η οποία δημιούργησε αυτό το 30’s bob. 

Amandla Stenberg, 2019

O hairstylist Vernon Francois δημιούργησε για την ηθοποιό αυτό το απίστευτο χτένισμα που έμοιαζε περισσότερο με έργο τέχνης σε μόλις δύο ώρες. Ο ίδιος ο hair expert, από την άλλη, είχε πει στην Vogue λίγο μετά τα Όσκαρ: “Θέλαμε να δώσουμε έμφαση στο glam και τη σοφιστικέ διάθεση των ’20s αλλά και να τιμήσουμε και την παράδοση γεγονός που πετύχαμε με την υφή των μαλλιών της”. 

Charlize Theron, 2019

Καμία καλύτερη αφορμή να συστήσεις τον κόσμο σε μια αλλαγή μαλλιών από τα Όσκαρ. Με λίγα λόγια, ότι επέλεξε να κάνει η Charlize Theron όταν από κατάξανθη εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί που είχε στρωθεί για την βραδιά με ένα καστανό σκούρο χρώμα στα μαλλιά της. 

Ποιο από τα παραπάνω hair looks είναι το αγαπημένο σου; 

 

 

 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164