Site icon TLIFE

Είναι απαραίτητη η περιποίηση της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της πτήσης; Δες τι απαντούν οι ειδικοί

Ετοιμάζεσαι να ταξιδέψεις και η πτήση σου δεν είναι σύντομη. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να προσέξεις την επιδερμίδα σου μιας και η ατμόσφαιρα στην καμπίνα του αεροπλάνου έχει χαμηλή υγρασία που επιδεινώνει την ξηρότητα, τον κνησμό και τον ερεθισμό. Αυτό υποστηρίζουν οι ειδικοί που προτείνουν να ακολουθήσεις μια μίνι ρουτίνα περιποίησης με προϊόντα που επιτρέπεται να έχεις στο νεσεσέρ. Κι αν έχεις ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα, τα συμπτώματα ενδέχεται να είναι ακόμη εντονότερα. Αντίθετα, οι λιπαρές επιδερμίδες μπορεί να εμφανίσουν αυξημένη παραγωγή σμήγματος λόγω αφυδάτωσης, που ενδεχομένως να οδηγήσει σε έξαρση και δημιουργία σημαδιών ακμής. 

Τι ακριβώς πρέπει να κάνεις; Εστιάζεις στην πλούσια ενυδάτωση. Μια ενυδατική κρέμα με squalane στη σύνθεση της θα προστατεύσει το δέρμα σου από τον ξηρό αέρα της καμπίνας.

Κι αν η πτήση διαρκεί ώρες τότε πρέπει να κρατήσεις σημειώσεις:

  • Ενυδατικό σπρέι που θα ανανεώνεις κάθε φορά που νοιώθεις την επιδερμίδα σου να στεγνώνει. Αν περιέχει στη σύνθεση του ceramides ακόμη καλύτερα μιας και προστατεύουν από την απώλεια υγρασίας και βοηθά στην ενίσχυση του δερματικού φραγμού αφήνοντας την επιδερμίδα σας λεία και ελαστική.
  • Μια ενυδατική κρέμα με υαλουρονικό οξύ κατάλληλη για ευαίσθητες επιδερμίδες. 
  • Lip balm, ιδανικά με SPF. 
  • Κρέμα ματιών με πεπτίδια, βιταμίνες στη σύνθεση της που συγκρατεί την υγρασία.

Κι αν πρέπει να σου προτείνω το must have προϊόν πρόκειται για το Milk Cooling Water Stick. Περιέχει στη σύνθεση του καφεΐνη. Το μόνο που έχεις  να κάνεις είναι να το απλώσεις σε όλο το πρόσωπο και την περιοχή των ματιών. Μειώνει το πρήξιμο, δροσίζει και ενυδατώνει σε βάθος με μία μόνο κίνηση. 

 

 

 

© 2024 tlife.gr