Site icon TLIFE

Blush: 4 tricks εφαρμογής που μεταμορφώνουν ολόκληρο το πρόσωπο

Το blush είναι ένα από τα προϊόντα μακιγιάζ στο οποίο δεν δίνεις ιδιαίτερη βαρύτητα. Το πιθανότερο είναι να έχεις ένα στο νεσεσέρ σου πάρα πολύ καιρό και να το χρησιμοποιείς χειμώνα-καλοκαίρι. Μέγα λάθος. Και αυτό δεν είναι δικό μου σχόλιο αλλά των make up artists που θέλουν να γνωρίζεις ότι με το blush και τη σωστή εφαρμογή του μπορείς να μεταμορφώσεις ολόκληρο το πρόσωπο. 

Υπάρχουν μάλιστα 4 tricks που χρησιμοποιούν πολύ συχνά προκειμένου να δημιουργήσουν το τέλειο αποτέλεσμα. Κράτησε σημειώσεις. 

 

Μικρά βήματα και αλλαγές 

Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι έχεις blush σε μορφή πούδρας που απλώνεις άτακτα στα ζυγωματικά. Ήρθε η στιγμή να αποκτήσεις ένα σε μορφή κρέμας ή υγρό που μπορείς να εφαρμόσεις με τα δάχτυλα και κατά συνέπεια πιο στοχευμένα. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό και δημιουργείται ένα τέλειο “second skin” εφέ. Ξεκινάς από το κέντρο των ζυγωματικών και καταλήγεις στο πιο ψηλό τους σημείο, ταμπονάροντας. Τόσο απλά μέσα σε λίγα λεπτά αποκτάς υγιή όψη. 

Multitask 

Που σημαίνει τα προϊόντα σε μορφή στικ, συνήθως που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε μάτια, χείλη και ζυγωματικά. Το minimal make up look καθώς και το μονοχρωματικό συνεχίζουν να είναι τάση. Παράλληλα είναι ιδανικά τόσο για το πρωί στο γραφείο όσο και τη χαλαρή, βραδινή σου έξοδο. Δεν χρειάζεσαι πινέλο. Το εφαρμόζεις κατευθείαν από τη συσκευασία χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα σου για τυχόν διορθώσεις και blending. H cakey όψη αποτελεί παρελθόν και οι βαριές φόρμουλες δεν χωρούν πλέον ούτε στο νεσεσέρ του φθινοπώρου. Το βασικό ζητούμενο είναι μια δροσερή επιδερμίδα με το απαραίτητο χρώμα, χωρίς όμως υπερβολές. 

 

Δώσε βάση στον υποτόνο 

Είναι σημαντικό να τον γνωρίζεις πριν επιλέξεις το νέο σου blush. Εάν έχεις θερμό υποτόνο οι ροζ berry αποχρώσεις με βάση το μπλε είναι ιδανικές. Αν πάλι είναι ψυχρός κινείσαι προς τις πορτοκαλί και κόκκινες. Η ένταση είναι εξίσου σημαντική που σημαίνει ότι έμια χλωμή επιδερμίδα έχει ανάγκη τους πιο έντονους ροζ τόνους ενώ οι ροδακινί είναι κατάλληλοι για όλες. 

 

Ο μαγικός συνδυασμός

Ο προσωπικός make up artist της Beyonce Sir John συνηθίσει να χρησιμοποιεί blush σε μορφή κρέμα και πούδρας μαζί. Πρόκειται για το μικρό του μυστικό ώστε να αποφύγει τις ανεπιθύμητες γυαλάδες. Παράλληλα το προτείνει σε γυναίκες με λιπαρό δέρμα που βλέπουν το blush να εξαφανίζεται λίγη ώρα μετά την εφαρμογή. Ουσιαστικά, χρησιμοποιεί το κρεμώδες ως βάση και από πάνω απλώνει το κλασικό με ένα πινέλο. Με αυτό τον τρόπο το χρώμα παραμένει στη θέση του για ώρες χωρίς να χάσει την ένταση του. 

 

 

 

 

 

 

© 2024 tlife.gr