Site icon TLIFE

Setting Powder: Οι λόγοι που πρέπει να υπάρχει στο νεσεσέρ σου και 5 για να επιλέξεις

Το ματ φινίρισμα επανέρχεται στο προσκήνιο και το βασικό ζητούμενο είναι να εξαφανίσεις τις γυαλάδες και ταυτόχρονα το μακιγιάζ να παραμένει στη θέση του για ώρες. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς ότι στο νεσεσέρ σου πρέπει να βρίσκεται η κατάλληλη setting powder. 

Τι πρέπει να προσέξεις 

Καλό είναι να επιλέξεις ένα προϊόν με 50% νερό και γλυκερίνη στη σύνθεση του το οποίο αν και είναι εξαιρετικά ανάλαφρο απλώνεται πανεύκολα και σου χαρίζει το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Το ίδιο ισχύει και με τις φόρμουλες που περιέχουν υαλουρονικό οξύ αφού κρατούν παράλληλα το δέρμα ενυδατωμένο. Τα μικροσφαιρίδια υαλουρονικού που περιέχουν κρατούν τη φυσική υγρασία στη θέση της ενώ δεν δημιουργούν το γνωστό ματ εφέ που χαρίζουν οι πούδρες ειδικά αν δεν έχεις φροντίσει να ενυδατώσεις καλά την επιδερμίδα προηγουμένως.

Κόμπακτ ή σε μορφή σκόνης; 

Εξαρτάται από το το αποτέλεσμα που θέλεις αλλά και τα σημεία που υπάρχει το πρόβλημα. Οι make up artists προτιμούν τις
πούδρες σε μορφή σκόνης για να σταθεροποιήσουν το μακιγιάζ και στη συνέχεια compact στην περιοχή των ματιών και τη ζώνη Τ
αφού είναι εκείνη που μειώνει τους ανοιχτούς πόρους και προσφέρουν ματ φινίρισμα. Επίσης προτείνουν να χρησιμοποιείς
την loose powder το πρωί και να κρατήσεις την compact για τις βραδινές και επίσημες εμφανίσεις ειδικά αν δεν αντιμετωπίζεις μεγάλο πρόβλημα με τη λιπαρότητα. Παράλληλα μπορείς να έχεις μαζί σου την κόμπακτ ώστε να την απλώσεις στα σημεία αν και εφόσον χρειαστεί. Όσον αφορά στην εφαρμογή χρησιμοποιείς το πινέλο της πούδρα για την loose και ένα μικρότερο και πιο “σφιχτό” για την κόμπακτ.

Ο σωστός τρόπος εφαρμογής

Όπως δηλώνει και η ονομασία της πρόκειται για πούδρα που σετάρει- ολοκληρώνει το μακιγιάζ. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να απλώσεις μικρή ποσότητα μετά την εφαρμογή του κονσίλερ ή στα βλέφαρα πριν τη σκιά ή ακόμη και για να βοηθήσεις το κραγιόν να παραμείνει στη θέση του όλη την ημέρα ή το βράδυ. Κι αν προσέξεις ότι επηρεάζει το χρώμα ή την υφή των προϊόντων μακιγιάζ, λεπτομέρεια που συμβαίνει αν το παρακάνεις μπορείς απλά να την αφαιρέσεις ή να μειώσεις την ποσότητα.

Και τώρα μένει απλά να δεις τις 5 αγαπημένες μου: 

 

Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder: Λειαίνει ατέλειες και λεπτές γραμμές και σταθεροποιεί το μακιγιάζ για 16 ώρες. Χαρίζει βελούδινο φινίρισμα και ανάλαφρη αίσθηση στη επιδερμίδα ενώ ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος. Επιλέγεις ανάμεσα στις δύο πραγματικά διάφανες αποχρώσεις: Translucent για ανοιχτόχρωμους έως μεσαίους τόνους και Honey για τις σταρένιες, ζεστές ή σκούρες επιδερμίδες. 

Υves Saint Laurent All Hours Setting Powder:  Ένα ταμπονάρισμα αρκεί για να ελέγξει τις γυαλάδες του προσώπου προσφέροντας ματ αποτέλεσμα και τέλεια κάλυψη των ατελειών. 

ΝΥΧ Professional Makeup Can’t Stop Won’t Stop Setting Powder:  Ελαφριά πούδρα σταθεροποίησης με βελούδινη και απαλή απόχρωση που αφήνει ένα πέπλο χρώματος στο δέρμα και ταιριάζει σε όλους τους τόνους. Η ανάλαφρη σύνθεσή της απορροφά τη λιπαρότητα ενώ αφήνει την επιδερμίδα απαλή, ματ και δροσερή.

Sephora Collection Loose Setting Powder: Μια πούδρα μακράς διάρκειας σε μορφή σκόνης που προσφέρει ματ φινίρισμα. 
Απορροφά την περίσσεια σμήγματος προσφέροντας αψεγάδιαστη όψη που διατηρείται όλη μέρα. Καλύπτει τις ατέλειες και λειαίνει την υφή της επιδερμίδας, τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Kylie Cosmetics Setting Powder: Σετάρει το μακιγιάζ και ελαχιστοποιεί τις γυαλάδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο και είναι διαθέσιμη σε 4 φυσικές αποχρώσεις. Δημιουργεί ένα “second skin” εφέ που σημαίνει ότι δεν βαραίνει την επιδερμίδα.

 

© 2024 tlife.gr