Tα καλοκαιρινά make up tips που πρέπει να γνωρίζεις σύμφωνα με τους experts

Οι make up artists επιμένουν ότι χρειάζεται, ειδικά το καλοκαίρι, να αξιοποιήσεις στο έπακρο το μακιγιάζ ακολουθώντας πιστά τα μικρά μυστικά-συμβουλές τους. Είναι η εποχή του χρόνου που πιστεύεις ότι κανένα look που δημιουργείς δεν είναι άψογο. Το μολύβι ματιών φεύγει από τη θέση του λίγη ώρα μετά ενώ οι υγρές σκιές δείχνουν σα να έχει λιώσει.

Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν βοηθούν, το γνωρίζουμε όλες αλλά οι ειδικοί έχουν τον τρόπο και τις γνώσεις που είναι πάντα έτοιμοι να μεταδώσουν. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MARA LAFONTAN (@maralafontan)

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κρατήσεις σημειώσεις και να ανακαλύψεις τα μικρά tips που θα σε σώσουν.

Ελαφριές συνθέσεις 

Επιλέγεις πιο ελαφριές υφές σε όλη τη σειρά μακιγιάζ το καλοκαίρι. Ρευστές και με βάση το νερό αντί για πλούσιες κρέμες ή balm. Το μακιγιάζ είναι παρόμοιο με μια γκαρνταρόμπα που σημαίνει ότι το καλοκαίρι, τα προϊόντα περιποίησης αλλά και κάλυψης αφήνουν το δέρμα να λάμπει με τον πιο φυσικό τρόπο.

Πούδρα, η καλύτερη σου φίλη 

Μια ημιδιάφανη πούδρα που κρατά το μακιγιάζ στη θέση του είναι το προϊόν που θα λατρέψεις. Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει τόσο τα προϊόντα θα εξαφανίζονται κι εσύ θα τα “κλειδώσεις” δημιουργώντας ένα ελαφρύ πέπλο που θα εφαρμόσεις με ένα μεγάλο πινέλο. Η ζώνη Τ χρειάζεται ιδιαίτερα προσοχή μιας και είναι το σημείο που εμφανίζεται έξτρα λιπαρότητα όπως επίσης και τα σημεία που έχεις απλώσει προϊόντα μακιγιάζ σε μορφή κρέμας. 

Δημιουργείς μακιγιάζ με απαλά στρώματα

Το βαρύ μακιγιάζ είναι πιο πιθανό να αλλοιωθεί και να λιώσει. Είναι καλύτερο να το απλώνεις σε μικρές, λεπτές στρώσεις και όχι όλα ταυτόχρονα. Χρησιμοποιείς το αγαπημένο Beautyblender ώστε να “χτίσεις” την κάλυψη. Εφαρμόζεις το πρώτο στρώμα, περιμένεις να σταθεροποιηθεί και, στη συνέχεια, προσθέστε ένα ακόμη στρώμα, εφόσον το θεωρείς απαραίτητο. Αυτή η μέθοδος εξασφαλίζει ένα φινίρισμα με διάρκεια καθώς κάθε στρώση παίρνει το χρόνο της πριν την επανάληψη. 

Setting Spray 

Σου φαίνεται αδιανόητο να προσθέτεις ακόμη περισσότερη υγρασία στο πρόσωπο όταν προσπαθείς να καταπολεμήσεις την εφίδρωση το συγκεκριμένο όμως προϊόν λειτουργεί διαφορετικά, λένε οι makje up artists. Bοηθoύν ώστε να παραμείνει κάθε προϊόν μακιγιάζ στη θέση του ακόμη και στον καύσωνα. Το setting spray δημιουργεί ένα προστατευτικό φράγμα, κλειδώνει το μακιγιάζ προσφέρει ένα φινίρισμα που διαρκεί. Υπάρχουν μάλιστα και συνθέσεις που ελέγχουν τη γυαλάδα και παράλληλα χαρίζουν έντονη αίσθηση δροσιάς. Το εφαρμόζεις ομοιόμορφα και το αφήνεις να στεγνώσει. 

Προϊόντα σε μορφή κρέμας 

Είτε πρόκειται για blush είτε για bronzer είναι εκείνα που χαρίζουν μια “ζουμερή” όψη, τέλεια για το καλοκαίρι σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που θαμπώνουν χαρίζοντας απόλυτα, ματ φινίρισμα. Απλώνονται εύκολα και γίνονται ένα με το δέρμα. 

Το μυστικό για έξτρα λάμψη κρύβεται στη “μίξη”

Αναμειγνύεις το λαμπερό primer με το φον ντε τε ή bronzer χαρίζοντας σε όλο το πρόσωπο την τέλεια sun-kissed όψη. Το εφαρμόζεις με το σωστό πινέλο σε όλο το πρόσωπο ή στα σημεία που θέλεις να τονίσεις περισσότερο. 

Δοκίμασε το μονοχρωματικό μακιγιάζ 

Το cream blush είναι εκείνο που χρειαστείς για να το πετύχεις. Το απλώνεις σε μάγουλα, στη γέφυρα της μύτης, στις γωνίες των βλεφάρων και στα χείλη δημιουργώντας το απόλυτο μονοχρωματικό make up look. 

Mist με δείκτη προστασίας 

Η επανάληψη του SPF είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη. Δεν εννοώ να αφαιρέσεις το μακιγιάζ στα μέσα της ημέρας. Θα χρειαστείς ένα αόρατο σπρέι SPF που θα ψεκάζεις κάθε δύο ώρες. Το μακιγιάζ σου μένει αναλλοίωτο και η επιδερμίδα προστατευμένη και υγιής. 

 

 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164