Αυτά είναι τα τέλεια make up looks για εσένα που έχεις “κουκουλωτά” μάτια

Από την εφηβεία μέχρι τώρα, όπως όλες μας, πειραματίστηκα πολύ με το μακιγιάζ. Ακολούθησα τις τάσεις. Κάποιες με απογοήτευσαν και κάποιες τις υιοθέτησα με μεγάλη αποτυχία. Παράλληλα όσο περνούσε ο καιρός έμαθα ποια make up looks αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά μου καθώς κι εκείνα που πρέπει να αποφεύγω. Κι επειδή ως beauty editor έχω συναντήσει αρκετούς experts που μου έδωσαν τις πιο έξυπνες και απαραίτητες, για όλες τις γυναίκες, συμβουλές είμαι πλέον σε θέση να ξεχωρίζω αν και πότε κάνουν λάθος οι φίλες μου στο μακιγιάζ και ειδικά εκείνες που έχουν hooded eyes, σε ελεύθερη μετάφραση “κουκουλωτά”.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο ορατός χώρος στα βλέφαρα είναι μικρότερος απ’ ότι συνήθως. Είναι “ακίνητα” δηλαδή με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υιοθετήσουν όλα τα eye make up looks που βλέπουν σε celebrities ή it girls. Για παράδειγμα, αν έχεις κουκουλωτά μάτια και εφαρμόσεις σκιά σε όλο το κινητό βλέφαρο απλά δεν θα φαίνεται. Αυτό συμβαίνει γιατί το πάνω βλέφαρό κρύβεται πίσω από το κόκκαλο του φρυδιού και το ίδιο ισχύει και με το eyeliner στην γραμμή βλεφαρίδων. 

FYI: Τα μάτια με κουκούλα είναι κληρονομικά ενώ έχει να κάνει και με τον χρόνο που περνά. Έχουν πολλά διαφορετικά σχήματα και μεγέθη και υπάρχει περίπτωση να έχεις μεγαλύτερο μέρος του βλεφάρου σας ορατό στις εσωτερικές ή εξωτερικές γωνίες των ματιών. Ωστόσο, όποιο τύπο ματιών με κουκούλα κι αν έχεις υπάρχουν αρκετά eye make up looks που σου ταιριάζουν. 

Κι αν θέλεις να αποκτήσεις inspo, οι celebrities με hooded eyes έχουν υιοθετήσει τα ωραιότερα. 

@justjared

 

@1jnnf

Waterline Eyeliner: Αν διαπιστώσεις ότι το υγρό eyeliner κατακλύζει τα μάτια σας το πιο σωστό για εσένα είναι να δημιουργήσεις ένα κλασικό look κάνοντας ένα λεπτό περίγραμμα στο κινητό βλέφαρο ακολουθώντας πιστά και “στενά” τη φυσική του γραμμή. Η ανοδική πορεία στην εξωτερική γωνία του ματιού είναι απαραίτητη μιας και κολακεύει πολύ το συγκεκριμένο τύπο ματιών.

Reuters

Reverse EyelinerΕάν το eyeliner νοιώθεις ότι βαραίνει το πάνω βλέφαρό σας, δοκίμασε το “reverse eyeliner” απλώνοντας το κάτω γραμμή των βλεφαρίδων σας, όπως φοράει η Bella Hadid στη συγκεκριμένη εμφάνιση. Μπορείς να δοκιμάσεις εκτός από το κλασικό μαύρο eyeliner και σε καφέ απόχρωση. Σχεδιάζεις την κάτω γραμμή των βλεφαρίδων με το wing προς τα έξω. Στη συνέχεια κάνεις blending με ένα πινέλο για σκιές ματιών με φορά προς την εξωτερική γωνία του ματιού. 

@hungvanngo

Smoky στο κάτω βλέφαρο: Η Karlie Kloss υιοθετεί το απόλυτο, καλοκαιρινό, βραδινό make up look. Μια smoke orange σκιά ματιών εφαρμόζεται τόσο στο κινητό βλέφαρο όσο και κατά μήκος του κάτω. Με αυτό τον τρόπο τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα. 

@emilychengmakeup

Soft SmokeΑυτό είναι ένα τόσο όμορφο και απαλό μακιγιάζ που ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Το eyeliner κάτω από τις βλεφαρίδες και με μια σκιά δημιουργείς το πιο απαλό smoky. Η λεπτομέρεια που πρέπει να προσέξεις, σύμφωνα με τους experts, είναι η ένταση στα φρύδια που είναι όσο πιο διακριτική γίνεται. Για να το πετύχεις χρησιμοποιείς μολύβι ή σκιά για τα φρύδια ένα τόνο πιο ανοιχτό από τον φυσικό σου. Στη συνέχεια, με το ειδικό βουρτσάκι τα χτενίζεις με φορά προς τα επάνω. 

@emilychengmakeup

Mini Eyeliner Wing: Αν αγαπάς και δεν αποχωρίζεσαι το eyeliner ακολούθησε το παράδειγμα της Julia Garner. H make up artist Emily Cheng, ξεκινά το περίγραμμα του eyeliner από το μέσο του βλεφάρου σχηματίζοντας ένα λεπτό wing αρκετά έξω από την εξωτερική γωνία και με ανοδική πορεία. με αυτό τον τρόπο Τα μάτια δείχνουν μεγαλύτερα και πιο ανοιχτά. 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164