Site icon TLIFE

Φρύδια: Τα πιο συχνά λάθη και πώς να τα διορθώσεις

Τα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου. Θέλω να πιστεύω ότι το γνωρίζεις και το σέβεσαι. Αυτό σημαίνει ότι δεν τα πειράζεις, ειδικά αν δεν είσαι brow expert. Αφήνεις την ειδικό να αφαιρεί τις περιττές τρίχες και να τους χαρίζει το τέλειο σχήμα. Αρκεί να θυμηθείς τις εποχές που ήταν εξαιρετικά λεπτά και κυρίως την περίοδο που προσπάθησες να αποκτήσεις και πάλι πλούσια και γεμάτα. 

Οι ειδικοί βέβαια υποστηρίζουν ότι υπάρχουν κάποια συχνά λάθη που κάνουν σχεδόν όλες. Κι επειδή ενδέχεται να ανήκεις στις “όλες” αλλά να μην το έχεις συνειδητοποιήσει, σε παρακαλώ να κρατήσεις σημειώσεις. 

Τα βγάζεις μόνη σου 

Και αυτό σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι να το έχεις παρακάνει. Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι χρειάζονται 12-16 εβδομάδες για να δεις σημάδια ανάπτυξης. Και αυτό θέλω να το σκεφτείς την επόμενη φορά που θα πιάσεις το τσιμπιδάκι στα χέρια. Αν παρ’ όλα αυτά επιμένεις υπάρχει ένα μικρό τρικ που θα σε βοηθήσει. Ξεκινάς, αφαιρώντας ελάχιστες πολύ μικρές τρίχες χωρίς να πειράξεις το σχήμα. Παίρνει απόσταση από τον καθρέφτη και κοιτάς πολύ καλά πριν συνεχίσεις. Αν το λάθος έχει γίνει η βιοτίνη και η προβιταμίνη Β5 θα σε βοηθήσει. Μπορείς να απλώνεις το κατάλληλο προϊόν που τις περιέχει, λίγο πριν πέσεις για ύπνο. 

Χρησιμοποιείς κερί αποτρίχωσης  

Ενώ γνωρίζεις ότι εκτός από το παραδοσιακό τσιμπιδάκι υπάρχουν πολλά kits και συσκευές εφαρμογής για το σπίτι εσύ επιμένεις στο κερί. Πρόκειται για τη μέθοδο που μπορού να ακολουθήσουν αποκλειστικά και μόνο οι επαγγελματίες.  Εκτός σταθερό χέρι, χρειάζεται η απαραίτητη τεχνογνωσία και κοιτάζοντας στον καθρέπτη του μπάνιου σου είναι απόλυτα σίγουρο ότι δεν θα αποκτήσεις τα φρύδια των ονείρων σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κλείσεις το επόμενο ραντεβού σου με την brow expert. 

Ασύμμετρα Φρύδια 

Η συμμετρία είναι βασικό στοιχείο των χαρακτηριστικών του προσώπου, ειδικά όταν πρόκειται για φρύδια. Η πολυετής αποτρίχωση με κερί ή τσιμπιδάκι όμως μπορεί να κάνει δύσκολη τη δημιουργία δύο ομοιόμορφων σχημάτων. Η “χαρτογράφηση” είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επαναφέρεις τη συμμετρία στα φρύδια, λένε οι ειδικοί. Πρόκειται για μια τεχνική που χρησιμοποιείται συχνά από make up artists και brow experts  μιας και είναι ο μοναδικός τρόπος να καταλάβουν πρέπει  να ξεκινά και που να καταλήγει το φρύδι. Είναι η μοναδική τεχνική που βοηθά να αναγνωρίσουν το ιδανικό, για κάθε πρόσωπο, σχήμα. Εκείνο που δημιουργεί ισορροπία και την σωστή αναλογία στο πρόσωπο.  Κι αν θέλεις να το δοκιμάσεις μόνη σου, χρησιμοποιείς το μολύβι φρυδιών  ως εργαλείο, τοποθετώντας την μία του άκρη (εκείνη που βρίσκεται το καπάκι) στη βάση της μύτης. Το κρατάς κάθετα με φορά προς το μέτωπο και σε γωνία 90 μοιρών. Το σημείο που βρίσκεται η άλλη άκρη του μολυβιού είναι εκείνο που πρέπει να ξεκινά το φρύδι σου. Στη συνέχεια, γέρνεις το μολύβι διαγώνια μέχρι να ευθυγραμμιστεί με την ίριδα του ματιού ώστε να προσδιορίσετε τη σωστή τοποθέτηση του τόξου. Και τέλος μετακινείς το μολύβι στην άκρη της κάτω γραμμής των βλεφαρίδων σας μιας και εκεί ακριβώς πρέπει να βρίσκεται η ουρά του φρυδιού σου.  

Χρησιμοποιείς το σωστό προϊόν άραγε; 

Το πιθανότερο είναι να έχεις καιρό τώρα ένα μολύβι φρυδιών στο νεσεσέρ σου που χρησιμοποιείς μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Από τη διαμόρφωση του σχήματος όμως μέχρι την ένταση, τα προϊόντα φρυδιών αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ρουτίνας μακιγιάζ ακόμη κι αν αγαπάς το no makeup make up look. δημιουργίας μιας πολυπόθητης εμφάνισης φρυδιών. Και σε αυτό το σημείο θέλω να σου υπενθυμίσω ότι εκτός από μολύβια υπάρχουν επίσης πούδρες, μάσκαρα και pomades. Αρχικά πρέπει να προσδιορίσεις τις ανάγκες που έχουν και στη συνέχεια να επιλέξεις το προϊόν που τις καλύπτει. Εάν για παράδειγμα υπάρχουν μικρά κενά μια πούδρα ή ένα τζελ θα τα καλύψει. Αν πάλι θέλεις να χαρίσεις ένταση θα την πετύχεις με ένα μολύβι φρυδιών που έχει λεπτή μύτη. Και όσον αφορά στο pomade σου χαρίζει τη δυνατότητα να διορθώσεις το σχήμα. 

 

 

 

 

© 2024 tlife.gr