Κόκκινο κραγιόν: Do και Don’ts για να δείχνει άψογο 

Βρισκόμαστε στα μέσα του χειμώνα. Αν και οι γιορτές αποτελούν πλέον παρελθόν οι βραδινές έξοδοι συνεχίζονται που σημαίνει ότι δημιουργείς τα αγαπημένα σου beauty looks με το κόκκινο κραγιόν να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας σου. 

Θέλω να σου υπενθυμίσω ότι πρόκειται για μια αιώνια τάση και το αγαπημένο τόσο των stars όσο και των celebrity make up artists. Είδαμε τα ωραιότερα τόσο στα Critics Choice Awards όσο και στα Emmy’s και περιμένουμε τα Oscars για να επιβεβαιώσουμε ότι το κόκκινο κραγιόν είναι συνδεδεμένο με το κόκκινο χαλί. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Renato Campora (@renatocampora)

Αρκετοί experts μοιράστηκαν videos στο Instagram με τον τρόπο εφαρμογής καθώς επίσης και τα προϊόντα που αγαπούν να χρησιμοποιούν. Κατά καιρούς μάλιστα αποκαλύπτουν τα μυστικά τους για τέλεια όψη αλλά και διάρκεια. Και σήμερα θα σταθούμε σε αυτά. Εσύ απλά κρατάς σημειώσεις και ακολουθείς τις συμβουλές τους. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Renato Campora (@renatocampora)

Τι πρέπει και κυρίως τι δεν πρέπει να κάνεις αν θέλεις το κόκκινο χρώμα στα χείλη σου να είναι τέλειο λοιπόν. 

Εν αρχή ην η σωστή για εσένα απόχρωση

Αρχικά πρέπει να επιλέξεις τον σωστό υποτόνο. Οι ζεστές αποχρώσεις με brick (κεραμιδί) και tomato υποτόνους ταιριάζουν πάντα με μεσαίες ή πιο σκούρες επιδερμίδες, ενώ το κόκκινο κραγιόν με μπλε υποτόνο είναι τέλειο για τις ανοιχτόχρωμες. Κι αν πάλι θέλεις να δείχνουν τα δόντια σου πιο λευκά και λαμπερά τότε θα χρειαστείς προϊόν με μοβ ή γαλάζιο στη σύνθεση του. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@anthonyhnguyenmakeup)

Εφαρμογή 

  • Το μυστικό κρύβεται στην ακρίβεια μιας και το κόκκινο είναι ένα έντονο χρώμα που αναδεικνύει ακόμη και την πιο μικρή ατέλεια.
  • Θα χρειαστεί να περιποιηθείς σωστά τα χείλη σου ώστε να μην κάνει διαφάνειες ή γραμμές μετά από λίγη ώρα.
  • Ξεκινάς με ένα απαλό scrub και συνεχίζεις με την ενυδάτωση που θα χαρίσεις απλώνοντας lip balm. 
  • Απομακρύνεις την περιττή ποσότητα ή λιπαρότητα με ένα χαρτομάντηλο. 
  • Θα πρέπει να δημιουργήσεις τα όρια μέσα στα οποία θα εφαρμόσεις το κραγιόν aka περίγραμμα με μολύβι στην ίδια ακριβώς απόχρωση ή κοντά στον φυσικό τόνο των χειλιών σου. 
  • Το περίγραμμα σχεδιάζεται ακριβώς έξω από τη φυσική γραμμή των χειλιών. Αυτό είναι ένα μικρό τρικ ώστε να μην φύγει το χρώμα εκτός ορίων. 
  • Απλώνεις το κραγιόν με το κατάλληλο πινέλο ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία του άνω μέρος των χειλιών προς τα έξω και επαναλαμβάνεις με το κάτω. 
  • Αφαιρείς την περιττή ποσότητα με ένα χαρτομάντιλο. 
 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Benjamin Puckey (@benjaminpuckey)

Πώς θα παραμείνει στη θέση του για ώρες

  • Η διάρκεια του χρώματος είναι το βασικό ζητούμενο. Κι αν αναρωτιέσαι πώς θα το πετύχεις οι experts προτείνουν να απλώσεις προηγουμένως μικρή ποσότητα κονσίλερ πριν το κραγιόν.
  • Η loose powder είναι το προϊόν που σετάρει το μακιγιάζ μεν αλλά είναι ότι καλύτερο για να συγκρατήσεις το κραγιόν στη θέση του για ώρες. Απλά ταμπονάρεις ελάχιστη ποσότητα με ένα μικρό πινέλο και είσαι έτοιμη. Καλό είναι να αφήσεις στην άκρη το setting spray μιας και δεν είναι ιδανικό προϊόν για τα χείλη. Το πιθανότερο είναι να “διαλύσει” το χρώμα. 

 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164