Μακιγιάζ στην παραλία: Ναι ή όχι; Δες τι απαντούν οι experts 

Έχεις ήδη κάνει τα πρώτα μπάνια και το μυαλό σου βρίσκεται στις διακοπές που προγραμματίζεις με μεγάλη χαρά. Καινούριο μαγιό, γυαλιά ηλίου, τα αγαπημένα σου σανδάλια και τα αντηλιακά προσώπου και σώματος βρίσκονται ήδη στην τσάντα θαλάσσης. Παράλληλα όμως θέλεις να είσαι λαμπερή και εντυπωσιακή στην παραλία και σε αυτό ακριβώς το σημείο θέτεις στον εαυτό σου το κρίσιμο ερώτημα: Επιτρέπεται το μακιγιάζ ή απαγορεύεται χωρίς δεύτερη σκέψη; 

Οι experts κι εγώ είμαστε εδώ για σου αποκαλύψουμε τα πάντα.

Αρχικά, οι δερματολόγοι προτείνουν να μην φοράς μακιγιάζ στην παραλία κάτω από τον ζεστό ήλιο που σημαίνει υψηλές θερμοκρασίες και εφίδρωση. Αν όμως, το θεωρείς απαραίτητα θα χρειαστεί να αποκτήσεις ελαφριές φόρμουλες που δεν φράζουν τους πόρους, ειδικά αν έχεις λιπαρό δέρμα. 

Κανόνας 1ος: Αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας που σημαίνει 50. Μην παραμένεις ήσυχη αν το φον  ντε τεν σου έχει SPF, δεν αρκεί. Το σωστό είναι να τα συνδυάσεις επιλέγοντας μάλιστα μια φόρμουλα (φον ντε τεν) ανθεκτική στο νερό. Σημαντική είναι επίσης η σύνθεση του που πρέπει να ελέγξεις με προσοχή. Αν το προϊόν που χρησιμοποιείς περιέχει σαλικυλικό οξύ καλό είναι να το αφήσεις στην άκρη μιας και το πιθανότερο είναι να δημιουργήσεις ερεθισμό και κοκκινίλες στο δέρμα σου, μετά την έκθεση στον ήλιο. 

Ilia Super Serum Skin Tint SPF40

Ελαφριές φόρμουλες που αφήνουν το δέρμα να αναπνεύσει 

Ζέστη, ιδρώτας και βαρύ μακιγιάζ δεν πάνε μαζί μιας και συχνά, ο συνδυασμός οδηγεί σε φραγμένους πόρους και εξάρσεις. Απλώνεις λοιπόν ελαφριές συνθέσεις χωρίς έλαια στη σύνθεση τους και με μη φαγεσωρογόνες συνθέσεις. Τα αντηλιακά με χρώμα καθώς και οι ενυδατικές κρέμες με SPF είναι ένας πολύ καλός τρόπος να χαρίσεις ελαφριά κάλυψη των ατελειών εξασφαλίζοντας παράλληλα προστασία από τον ήλιο. Σε περίπτωση που επιμένεις να φορέσεις το αγαπημένο σου φον ντε τεν, το βράδυ και λίγο πριν πέσεις για ύπνο θα χρειαστεί να κάνεις διπλό καθαρισμό και να ενυδατώσεις σωστά το δέρμα σου. 

BareMinerals Mineral Veil Setting Powder

Setting Powder 

Όλο και περισσότερα beauty brands, τα τελευταία χρόνια, έχουν λανσάρει πούδρες σε μορφή σκόνης με δείκτη προστασίας που σου επιτρέπουν να υιοθετήσεις ένα summer glam μεν αλλά όχι υπερβολικό make up look στην παραλία. Πρόκειται για αδιάβροχες φόρμουλες που παραμένουν στη θέση τους όσες βουτιές κι αν κάνεις. 

Supergoop! (Re) Setting Refreshing Mist SPF40

Setting Spray 

Eίναι το προϊόν που θα λατρέψεις αν επιμένεις να φοράς μακιγιάζ στην παραλία. Το κρατά στη θέση του όσο υψηλή κι αν είναι η θερμοκρασία και παράλληλα προσφέρει επιπλέον προστασία χάρη στο SPF που περιέχει. Οι ιδιότητες του όμως δεν περιορίζονται σε αυτά μόνο αφού χαρίζει δροσιά και αναζωογόνηση στην επιδερμίδα που την έχεις ανάγκη στην παραλία. 

Πόσο συχνά ανανεώνεις το αντηλιακό σου

Τι κι αν φοράς μακιγιάζ στη θάλασσα εσύ πρέπει να ανανεώνεις την αντηλιακή σου κρέμα προσώπου τουλάχιστον κάθε δύο ώρες. Ακόμη καλύτερα δες τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Ωστόσο, εάν κολυμπάς για ώρα, αγαπάς τα θαλάσσια σπορ ή την ηλιοθεραπεία καλό είναι να απλώνεις το αντηλιακό σου κάθε 30-40 λεπτά.

Photos: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164