pH makeup: Τι ακριβώς είναι η νέα τάση του TikTok και ποια προϊόντα ανήκουν στην κατηγορία

Αν είσαι λάτρης του TikTok είμαι σίγουρη ότι έχει πάρει το μάτι σου το pH makeup. Όλο και περισσότερα beauty brands τον τελευταίο καιρό δημιουργούν προϊόντα, κυρίως για τα χείλη και τα ζυγωματικά που καλύπτουν μια τεράστια γκάμα τόνων επιδερμίδας.

Και δεν εννοώ ότι έχουν μεγάλη γκάμα αποχρώσεων ώστε κάθε γυναίκα να βρίσκει ακριβώς εκείνη που της ταιριάζει. Αντιθέτως, πρόκειται για μία συγκεκριμένη που προσαρμόζεται ανάλογα με τα επίπεδα pH στο δέρμα, κάθε γυναίκας ξεχωριστά και προσαρμόζεται ώστε να είναι κολακευτικό για εκείνη.

Στην ουσία είναι αυτό που λέμε “one size” στα ρούχα. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια μικρή επανάσταση στο μακιγιάζ μιας και συνδυάζει την επιστήμη με την ομορφιά. 

Τι ακριβώς είναι το pH make up 

Για να καταλάβεις πώς ακριβώς λειτουργεί το μακιγιάζ με pH πρέπει πρώτα να καταλάβετε τι είναι. Πρόκειται για προϊόντα που αντιδρούν και αλλάζουν χρώμα ανάλογα με το pH κάθε δέρματος.  Σύμφωνα με τους experts αλλά και τους ιστορικούς ομορφιάς δεν είναι κάτι καινούριο. Φόρμουλες για κραγιόν που αλλάζουν χρώμα υπάρχουν από τη δεκαετία του ’30 και έχουν αναφερθεί στο βιβλίο “The Chemical Formulary” του Harry Bennett. Τα κραγιόν Avon “Colour Magic” το 1974, ήταν από τα πρώτα που έγιναν ευρέως γνωστά και έκτοτε, κατά καιρούς τα brabds δημιουργούν τόσο κραγιόν όσο και blush με αυτή την τεχνολογία.

Mon Reve Wonder Bar Color Revealing Stick 6g – 04 Black: pH-activated stick πολλαπλών χρήσεων που χαρίζει εξατομικευμένο χρώμα υγείας στο πρόσωπο. Ενεργοποιείται από το pH της κάθε επιδερμίδας δημιουργώντας έτσι μια ξεχωριστή ροζ απόχρωση για τον καθένα. Εμπλουτισμένο με φυτικά ενυδατικά συστατικά, όπως Shea butter και έλαια αμυγδάλου, μάνγκο και αβοκάντο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στα ζυγωματικά σαν ρουζ, στα χείλη ως lip balm, αλλά και στα μάτια για φυσική ενίσχυση. 

Fenty Beauty Match Stix Colour Adaptive Cheek and Lip Stick: Ενυδατικό multi use στικ που χαρίζει το πιο κολακευτικό γενικό ροζ χρώμα ανάλογα με τον τόνο δέρματος που εφαρμόζεται. 

Haus Labs PhD Hybrid Lip Oil: Αποκτά την κατάλληλη απόχρωση ανάλογα με το pH ενώ προσφέρει ανάλαφρη ενυδάτωση και λάμψη χωρίς να κολλάει. 

Makeup Revolution PH Bomb Lip and Cheek Oil Universal: Χαρίζει ένα όμορφο, φυσικό ροζ χρώμα στα χείλη και τα ζυγωματικά σε δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας την επιστήμη του pH. Παράλληλα έχει τέλειο άρωμα από κεράσια. 

Blush Bestie pH Colour Changing Lip and Cheek Stick: Στικ σε μορφή κρέμα για χείλη και ζυγωματικά εμπλουτισμένο με ενυδατικό λάδι jojoba που χαρίζει θρέψη και τέλειο, εξατομικευμένο φινίρισμα. 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164