Site icon TLIFE

Πρέπει να αλλάξω τον τρόπο που κάνω το μακιγιάζ μου τώρα με τη μάσκα; Σου απαντάμε!

Οι ζωές μας έχουν αλλάξει πολύ και σε όλα τα επίπεδα. Φοράμε μάσκα, δουλεύουμε από το σπίτι, στην ομορφιά έχει μπει ένας ολοκαίνουριος όρος που δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα μας απασχολεί τόσο (το maskne) και μέσα σε όλες αυτές τις αλλαγές, ο τρόπος που κάνουμε το μακιγιάζ μας αλλάζει επίσης!

Γιατί δεν μπορείς ούτε να είσαι full μακιγιαρισμένη κάτω από τη μάσκα γιατί η επιδερμίδα επιβαρύνεται, γιατί δεν έχει κανένα νόημα να βάφεις τα χείλη σου έντονα μιας και κανείς δεν θα τα δει και γιατί δεν θέλεις όταν βγάζεις τη μάσκα να βλέπεις το πρόσωπό σου ζωγραφισμένο ανάποδα. 

Αυτά είναι πράγματα που λίγο πολύ έχεις σκεφτεί κι εσύ, αλλά περνώντας στο πρακτικό κομμάτι, τι αλλάζει και πώς; Κράτησε σημειώσεις!

Προετοίμασε την επιδερμίδα σου κατάλληλα 

Σμηγματορρυθμιστικό serum, Acne Spot Serum, SkourasMed, €42.00

Είναι πολύ σημαντικό αυτό το διάστημα να φροντίζεις την επιδερμίδα σου με καταπραϋντικά προϊόντα αλλά και προϊόντα που διώχνουν τα νεκρά κύτταρα έτσι ώστε να βοηθάς την επιδερμίδα και τους πόρους σου να αναπνέουν ελεύθερα όσο μπορούν μιας και στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας αυτό δεν είναι εύκολο αφού το μισό σου πρόσωπο καλύπτεται από τη μάσκα. Ένα combo που αγαπάμε είναι ένα προϊόν με AHA για το βράδυ που κάνει μικροαπολέπιση και μια βιταμίνη C με μια σμηγματορυθμιστική το πρωί. Εδώ, βεβαίως, μπορείς να διαβάσεις περισσότερες πληροφορίες για το maskne

Δούλεψε περισσότερο με concealer και λιγότερο με foundation 

Creamy Concealer Kit, Bobbi Brown, €34.00

Χρησιμοποίησε concealer στο χρώμα της επιδερμίδας σου και όχι πιο ανοιχτό για να καλύψεις τοπικά της ατέλειες και απόφυγε την χρήση makeup που μπορεί να την βαρύνει. Αυτό το διάστημα, λοιπόν, ειδικά είναι καλό να έχεις δύο αποχρώσεις concealer: μια ακριβώς στον τόνο σου για κάλυψη και μια έναν- δύο τόνους πιο ανοιχτή για να δώσεις φως κάτω από τα μάτια σου. 

Κάνε setting των προϊόντων 

Fix Makeup, Clarins, €28.70

Αν σου αρέσει το full makeup γιατί σε κάνει να νιώθεις όμορφα και με δεδομένο ότι η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, go for it! Ωστόσο, το πιο βασικό βήμα που πρέπει να κάνεις εδώ είναι να σετάρεις το μακιγιάζ σου είτε με μια ειδική πούδρα σε μορφή σκόνης είτε με ένα setting spray που θα αδιαβροχοποιήσει το μακιγιάζ σου έτσι ώστε να μην μείνει πάνω στη μάσκα σου. 

Προτίμησε φυσικά κραγιόν 

Volupte Plump in Colour, απόχρωση Mad Nude, YSL, €28.50

Με δεδομένο ότι τα χείλη σου είναι εντελώς καλυμμένα μπορεί να μην θελήσεις να φορέσεις καθόλου κραγιόν. Αν, όμως, και πάλι αυτό σε κάνει να νιώθεις πιο όμορφα, μπορείς να επιλέξεις μια nude απόχρωση η οποία δεν θα μουντζουρώσει το πρόσωπό σου ακόμη και αν δεν μείνει πάνω στα χείλη σου. Ως προς την υφή, επίλεξε κάτι ενυδατικό. Ήδη με την μάσκα δεν πίνουμε πολύ νερό και αφυδατωνόμαστε, οπότε ας κάνουμε ότι μπορούμε σε επίπεδο skincare για να ενισχύσουμε την υγρασία που δεν παίρνουμε εύκολα πια!

Χρησιμοποίησε αδιάβροχο eyeliner (και κάνε practice στο eyeliner)

Flyliner Fenty, Sephora, €20.50

Τα μάτια τώρα με τη μάσκα φαίνονται πιο έντονα από ποτέ γι’αυτό και είναι ακόμη πιο ωραίο να τα τονίζεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα eyeliner χωρίς απαραίτητα να κάνεις cat eye αν νιώθεις πως δεν έχεις τα skills αλλά να τονίσεις με αυτό τη ρίζα του κινητού βλεφάρου. Προτίμησε ένα αδιάβροχο ή μακράς διάρκειας eyeliner που θα μείνει στη θέση του καθώς τώρα που είμαστε με τη μάσκα πολλές φορές όταν την αφαιρούμε κάθε τόσο η υγρασία μεταφέρεται προς τα μάτια. 

Δώσε καμπύλη και δύναμη στις βλεφαρίδες σου

Θερμαινόμενο ψαλίδι για γυριστές βλεφαρίδες, Japonesque, Make Me Up, €15.62

Τόνισε τις βλεφαρίδες σου με μια μάσκαρα που θα δώσεις όγκο και μήκος αλλά πριν από αυτό δωσ’τους το σχήμα που θέλεις με ένα ψαλίδι. Αν φοβάσαι να το χρησιμοποιήσεις υπάρχουν ειδικά θερμαινόμενα ψαλίδια με τα οποία απλώς περνάς τις βλεφαρίδες σου από την ρίζα μέχρι τις άκρες. Όσο για τη μάσκαρα, ένα κόλπο είναι να στριφογυρίζεις το βουρτσάκι όσο την απλώνεις κατά μήκος. 

 

© 2024 tlife.gr